Conference League. Saburtalo - FCSB, rezultat care l-a înfuriat pe Becali: Suntem prea proști, ies din fotbal!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto Agerpres
Foto Agerpres
Gigi Becali s-a supărat foc pe echipa sa, după Saburtalo - FCSB 1-0, din prima manșă din turul 2 al preliminariilor Conference League.

„Nu scorul e problema. Îi vom scoate pe ăștia. Problema e că nu avem valoare. Cred că nu avem valoare. Am rămas în urmă și cu valoarea jucătorilor și cu sistemul de pregătire și antrenament. Așa cred.  Ei (n.r- jucătorii lui Saburtalo) nu sunt jucători de valoare. Suntem noi prea proști! 

Iar eu deja am luat hotărârea. Ies din fotbal! Durează 2-3 ani până lichidez. O să vedeți. Nu am de unde să mai scot bani. O să-mi scot banii pe care i-am băgat și la revedere! Eu zic că nu avem valoare. Asta e concluzia mea.  

Dau bani pentru ca niște jucători să joace fotbal? Gata, s-a terminat prostia asta! Mă retrag cu o strategie, în 2-3 ani. Vreau să scot banii. Nu pot să plec peste noapte. Nu închid. Las echipa să fie pe locul 6-7. Nu mai dau bani. Dacă poate, să crească cu jucătorii de la Academie. Dacă găsesc pe cineva ca s-o vând, o vând. Dar nu am pe cine. Cine să dea bani?

Sunt oameni care au uitat fotbal. Poate fi chestiune de pregătire și de antrenament. Nu știu ce e, dar nu avem valoare. Coman, pe care am dat milioane, nu mai poate dribla pe cineva. Octavian Popescu nu mai e ăla pe care-l știam. E altul. Nu-l mai cunosc. E ceva ce mă depășește. Cu Petrea nu am nicio problemă. 

O să vorbesc cu jucătorii. Ce să vorbesc cu antrenorul? Jucătorii stau pe teren și se uită la adversari. Uitați cât au alergat... Un jucător, dacă vrea să fie fotbalist, aleargă 8-9 kilometri. Vreau să-mi scot banii. Dacă televiziunile nu plăteau, noi nu eram... Eu nu mai dădeam bani. Eu nu mai făceam fotbal. Oricum, cred că luăm prea mulți bani din fotbal. Nu merităm”, a spus Gigi Becali la emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

FCSB, învinsă de echipa georgiană FC Saburtalo Tbilisi, cu scorul de 1-0 (1-0)

FCSB a fost învinsă de echipa georgiană FC Saburtalo Tbilisi, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Boris Paiceadze Dinamo Arena din Tbilisi, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Levan Nonikaşvili (40), cu un şut de la 16 metri.

Gazdele au avut prima ocazie a meciului, dar Siharulidze (11) a trimis cu capul peste poartă. După o perioadă în care georgienii au avut iniţiativa, FCSB a reuşit să îşi creeze o situaţie notabilă, însă Cordea (26) a fost blocat la 10 metri de Jinjolava. Tot Cordea (27) a executat o lovitură liberă de la 24 de metri, însă balonul a fost prins de portar. Extrema dreaptă a echipei bucureştene a avut o ocazie bună în min. 31, pe contraatac, însă şutul său de la 12 metri a fost respins de portar. Şi Edjouma (40) a avut un şut, de la 15 metri, respins de portar.

După deschiderea scorului, Olaru şi-a mai încercat şansa din marginea careului, dar mingea a fost prinsă de Megrelişvili (45+1). Saburtalo putea intra cu două goluri avans la cabine, după o gafă a lui Ov. Popescu, dar Târnovanu a respins şutul lui Tabatadze (45+2). Gazdele au fost aproape de gol şi în debutul reprizei secunde, dar Târnovanu a respins salvator reluarea lui Siharulidze din 7 metri (48). FCSB a avut o mare şansă de egalare (50), prin Coman, dar şutul acestuia a fost blocat tocmai de un coechipier, Florin Tănase, aflat pe traiectorie.

Târnovanu (53) a fost atent şi a respins mingea deviată de Dawa, evitând un autogol, iar Siharulidze (55) a şutat slab de la 15 metri. FCSB a avut o bară, prin Coman (56), la centrarea lui Cordea. Un minut mai târziu, bucureştenii au solicitat penalty, după ce Cordea a fost agăţat de Jinjolava în careu, însă arbitrul nu a dictat nimic. Georgienii au mai fost periculoşi prin Guliaşvili (62), cu un şut din unghi, prins de Târnovanu în doi timpi, iar Siharulidze a trimis cu capul peste poartă de la 11 metri (72). Cordea a tras la colţul scurt (65), dar portarul a respins în corner, iar Coman (68) a şutat şi el bine din marginea careului, însă Megrelişvili a respins de la colţul scurt.

Saburtalo s-a dovedit a fi o echipă mai tehnică, mai rapidă şi mai ales mai determinată. Manşa secundă va avea loc pe Arena Naţională, în data de 28 iulie, de la 20:30. FCSB, dacă va trece de georgienii de la FC Saburtalo, va da peste Vikingur (Feroe) sau peste DAC Dunajska Streda (Slovacia) în turul al treilea preliminar. DAC Dunajska Streda a câştigat cu 2-0 în deplasare în prima manşă.

FC Saburtalo Tbilisi - FCSB 1-0 (1-0)

A marcat: Levan Nonikaşvili (40). Tbilisi, Boris Paiceadze Dinamo Arena Europa Conference League - turul al doilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:

Saburtalo: 1. Tornike Megrelişvili - 22. Ghiorghi Gocioleişvili, 12. Levan Kakubava (căpitan), 33. Ghia Ceaduneli, 15. Jemal-Ghiorghi Jinjolava - 8. Bakar Kardava (23. Otar Mamagheişvili, 67), 6. Şota Nonikaşvili (35. Benedik Mioc, 80) - 7. Iuri Tabatadze (10. Guram Goşteliani, 67), 11. Levan Nonikaşvili (17. Ghizo Mamagheişvili, 83), 9. Ghiorghi Guliaşvili - 18. Irakli Siharulidze. Antrenor: Laşa Nozadze. Rezerve neutilizate: 40. Beka Kurdadze - 2. Saba Mamatsaşvili, 19. Gheghi Gheguceadze, 25. Julio Vinicius Da Fonseca Souza, 31. Luka Kokosadze.

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 6. Denis Haruţ (26. Răzvan Oaidă, 86), 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 23. Ovidiu Popescu - 8. Adrian Şut, 18. Malcom Edjouma (7. Florinel Coman, 46) - 98. Andrei Cordea (9. Ianis Stoica, 86), 27. Darius Olaru, 11. Octavian Popescu (31. Ivan Mamut, 69) - 10. Florin Tănase (căpitan). Antrenor: Anton Petrea. Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 15. Daniel Mihai Lixandru, 21. Florin Achim, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 30. Alexandru Musi. Arbitru: Kai Erik Steen; arbitri asistenţi: Tom Harald Groenevik, Oeystein Ytterland; al patrulea oficial: Mohammad Usman Aslam (toţi din Norvegia) Cartonaşe galbene: Olaru (22), Oct. Popescu (34), Ov. Popescu (64), Haruţ (75), Goşteliani (89), scrie Agerpres.

Citește și - Fotbalul românesc, în groapă cu ambele picioare. Când te temi de andorrezi, mai bine te uiţi la TV

În urmă cu peste 20 de ani, Gheorghe Hagi spunea că Generaţiei de Aur ar trebui să i se facă statuie. Pentru că rezultate mai bune decât ale lor nu va mai avea nimeni în fotbalul românesc. 

Erau vremurile în care meciurile cu Andorra, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Insulele Feroe erau câştigate încă de la tragerea la sorţi. Singura problemă care se punea era a scorului, a golaverajului care să îţi permită să te baţi la locul 1 sau 2 din grupă cu echipele naţionale alea cu adevărat tari. 

La fel era şi la nivel de cluburi. Echipele româneşti care participau în cupele europene se bucurau nespus când picau cu câte o formaţie din ţările sus menţionate, sau Kazahstan, Armenia, etc. Pentru că ştiau că se vor califica la pas, vor avea nişte victorii garantate, ba chiar vor putea face spectacol pentru suporteri fără să aibă o presiune extraordinară. Nimeni nu credea că lucrurile se vor schimba atât de mult... 

Şi totul a început cu acele declaraţii fatidice, care parcă au turnat plumb în ghete jucătorilor noştri: "nu mai există echipe mici". Astfel, echipele de club, dar şi naţionala României, au ajuns să se chinuie şi chiar să fie învinse de echipe din ţările ante-menţionate. Să se facă de râs. Să ajungă la fundul Europei, de râsul lumii. 

Ultimul caz este al echipei campioane a României. Al echipei care a câştigat ultimele cinci titluri în prima divizie a fotbalului românesc. Cel puţin teoretic, al celei mai bune formaţii din România. CFR Cluj a pierdut cu Pyunik Erevan, din Armenia, în preliminariile Ligii Campionilor. Şi a ajuns în preliminariile Conference League, a treia competiţie ca valoare din Europa, unde dă de campioana Andorrei, Inter D'Escaldes. De care, cel puţin la nivel declarativ, SE TEME! Pe motiv că e o echipă bună dacă a câştigat trei campionate la rând. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel