Conf. Dr. Nițescu atrage atenția asupra consumului de ouă: Cum să le mâncăm pentru a nu ne face rău
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels / Ouă
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels / Ouă
Conf. Dr. Maria Nițescu a atras atenția în privința consumului de ouă.

„Cum ar fi ca, într-o zi, să deschidem internetul și să nu mai dăm de tot felul de specialiști în nutriție, fie ei și medici, dar fără specializare în domeniul alimentației, care să ne spună cât de bune sunt ouăle de prepeliță ca înlocuitor al oului de găină? Ar fi mult mai bine pentru necunoscători!

Sigur, dacă mănânci doar un ou de prepeliță, va fi mai bine! Dacă mănânci 5 ouă de prepeliță, cât înseamnă de fapt un ou de găină, colesterolul ingerat va fi dublu.

În fond, colesterolul alimentar nici nu reprezintă problema alimentației noastre! Ar fi mult mai bine să mâncăm un ou fiert pe zi și nu alimente procesate (cât de sănătoase ar fi ele în stare naturală) și glucide rafinate!

PS. Uitasem de suplimentele alimentare pentru ficat! Dragilor, la steatoza S3 cu transaminaze mult crescute, uitați de suplimente! Incercati o alimentatie sanatoasa, miscare, renunțati la alcool si la fumat!”, a fost mesajul transmis de Conf. Dr. Maria Nițescu, transmis pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Sfatul medicului. Ce să faci dacă genele te condamnă la o boala cronică, astfel încât să o eviți

Conf. Dr. Maria Nițescu, nutriționist, a dat câteva sfaturi pentru o viață sănătoasă.

„1. Sa nu ne mai comparam cu bunicii si strabunicii! Ei munceau mult, fizic vorbind, si mancau putin. Dar si dezechilibrat! Daca au avut sansa sa nu faca boli infectioase, au depasit speranta medie de viata a timpului lor!

2. Suntem unici, asa zic genele noastre! Iar studiile serioase spun ca bolile cronice sunt rezultatul interactiunii dintre factorii genetici si cei din mediu. Daca genele te condamna la o boala cronica netransmisibila, stilul de viata sanatos face ca ea sa nu apara, sau ajuta ca aparitia ei sa fie cat mai tarziu in viata.

3. Sa nu ne mai amagim ca daca mancam la fel ca stramosii, vom fi mai sanatosi! Slanina nu va fi niciodata ulei de masline, asa cum nici mangalita nu va fi somon! Noi suntem rezultatul stilului de viata modern si al accesului facil la alimentatia procesata, ieftina, gata preparata si, mai ales, disponibila!!

4. Avem o singura viata! Asta inseamna ca trebuie sa o traim asa incat sa beneficiem cat mai mult de tot ce ne face fericiti! Ori fericirea nu are legatura cu suferinta, adica boala! Sa invatam sa traim sanatos, fara a simti frustrarea renuntarii la placeri!”, spunea Conf. Dr. Maria Nițescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel