Conducerea Serie A vrea condiţii mai blânde pentru reluarea campionatului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Conducerea Liga Serie A a cerut vineri guvernului italian condiţii mai puţin restrictive pentru reluarea campionatului intern de fotbal, afirmând că măsurile impuse în prezent sunt ''dificil de îndeplinit''.

Reprezentanţi ai Liga Serie A, ai Federaţiei italiene de fotbal, ai Federaţiei medicilor sportivi din Italia s-au întâlnit în cursul zilei pentru a discuta pe marginea reluării meciurilor întrerupte de pandemia de coronavirus în luna martie, şi a găsi alternative pentru pregătirea echipelor.

Am discutat puncte ale protocolului dorit de guvern dificil de respectat şi am trimis, la rândul nostru, guvernului, puncte de vedere. A existat un acord general cu privire la punctele finale, pentru a garanta reluarea activităţilor echipelor în condiţii de siguranţă deplină, se arată într-un comunicat al Liga Serie A.

Conform sursei citate, cluburile consideră că cel mai greu punct de respectat este intrarea unei echipe în carantină, timp de 15 zile, dacă se depistează vreun caz de coronavirus în timpul pregătirilor. Campionatul de fotbal al Italiei, întrerupt din cauza pandemiei, "se va relua 99% pe 13 iunie", a anunţat joi preşedintele Comitetului olimpic italian (CONI), Giovanni Malago, într-un interviu pentru Radio 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel