Condimentul minune: anticancer, antidemență, aliat în cura de slăbire
Un condiment minune, văzut de multe ori ca unul lipsit de o valoare nutrițională, aduce beneficii uriașe sănătății. Indiferent dacă este consumat sub formă de semințe sau pastă, acesta este un aliat bun împotriva cancerului, demenței și kilogramelor în plus. Ceea ce aduce în plus este fericire.
Este vorba despre muștar. În semințele sale se găsește “Triptofanul, un aminoacid esenţial, considerat aminoacidul fericirii (precursor al serotoninei, responsabilă de starea de bine a organismului)", subliniază Puia Negulescu şi Gheorghe Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.
Iată ce beneficii importante aduce pentru organism:
- împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal datorită fitonutrienţilor;
"Principalul efect benefic al muştarului este acela că ajută digestia prin stimularea sucurilor gastrice, a secreţiilor biliare şi prin stimularea tranzitului intestinal. De aceea, e indicat în afecţiunile stomacului, care implică o secreţie scăzută de suc gastric, în lipsa poftei de mâncare sau în constipaţie", detaliază Rodica Tenu, nutriţionist Unilever.
- reduce prevalenţa artritei reumatoide şi severitatea astmului, datorită conţinutului de seleniu şi magneziu cu proprietăţi antiinflamatorii;
- magneziul scade și presiunea arterială;
- reduce riscul apariţiei unui eveniment cardiovascular;
- substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer;
- tratează bronşita, astmul şi pneumonia: se aplică o cataplasmă cu făină de muştar pe piept şi se menţine atât timp cât senzaţia de arsură nu este foarte puternică; se îndepărtează şi se acoperă zona. *Atenție! Nu este indicat copiilor sub șase ani.
- dacă veţi consuma o linguriţă cu muştar iute în timpul mesei, rata metabolismului va creşte cu până la 25% şi se va menţine astfel timp de mai multe ore, ducând la o ardere suplimentară de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masă care a însumat 700 de calorii. Asta arată cercetătorul Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, potrovit sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News