Data publicării:

Condimentele pe care trebuie neapărat să le adaugi în cafea. Cum te vor ajuta

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
De la protejarea creierului până la ameliorarea stresului, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care aceste ingrediente le pot aduce corpului tău, dacă le combini cu cafeaua în fiecare dimineață.

Foarte multe persoane din întreaga lume consumă cafea. Ea poate fi consumată rece sau caldă, cu zahăr sau fără, cu lapte sau simplă. Totul depinde de preferințele persoanei care o consumă. Și, deși cafeaua are deja numeroase beneficii pentru sănătate, dacă adăugăm și alte ingrediente, efectele benefice asupra sănătății noastre vor crește.

Conform Academiei Spaniole de Nutriție și Dietetică, cafeaua conține substanțe antioxidante care aduc beneficii sănătății cardiovasculare. În plus, includerea cafelei în alimentația noastră poate ajuta la îmbunătățirea performanței fizice și cognitive.

Condimente în cafea pentru îmbunătățirea sănătății creierului

Neurologul Brandon Crawford a împărtășit cu publicația She Finds beneficiile pentru organism ale adăugării de condimente în cafea, în special unele precum scorțișoara, turmeric, ghimbir, nucșoara și piperul negru. Iată efectele pozitive ale fiecăruia dintre ele, conform doctorului menționat.

Ghimbir

Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare puternice, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ. De asemenea, contribuie la echilibrul neurotransmițătorilor, esențial pentru concentrare și agilitate cognitivă, explică doctorul pentru 'She Finds'.

Scorțișoară

Scorțișoara conține antioxidanți benefici care protejează structurile neuronale de stresul oxidativ. În plus, reglează nivelul de zahăr din sânge, esențial pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative.

Turmeric

Turmericul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, care ajută la reducerea inflamației și a deteriorării oxidative din creier, factori care au fost uneori asociați cu Alzheimerul. În plus, crește nivelurile hormonului cerebral BDNF, care sprijină creșterea de noi neuroni și combate diferite procese degenerative din creier, conform Dr. Crawford. 

Nucşoară

Are proprietăți neuroprotectoare, care pot îmbunătăți memoria și preveni degenerarea căilor neuronale. De asemenea, poate îmbunătăți starea de spirit, contribuind la o minte concentrată și pozitivă.

Piper negru

Piperina este compusul activ al piperului negru care, combinat cu turmericul, poate îmbunătăți absorbția curcuminei cu până la 2000%, conform neurologului. De asemenea, ajută la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, ceea ce contribuie indirect la sănătatea noastră cognitivă, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel