Condamnat la închisoare după ce a furat un pachet de CAFEA. Avocatul Cuculis: Există 3 instituții de drept pe care românii trebuie să le cunoască!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Adrian Cuculis
Sursă foto: Facebook Adrian Cuculis
Avocatul Adrian Cuculis a  comentat cazul bărbatului din Roman care a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare după ce a furat un pachet de cafea în valoare de 17 lei.

"Vreau să înțelegem mai departe de aparențe puțin acest fenomen și vreau neapărat să clarificăm niște aspecte, pentru că, sigur, opinia publică este bulversată în acest moment cu privire la cum o persoană care a furat un pachet de cafea a primit atâtea zile de închisoare pentru că nu și-a plătit amenda respectivă. Dacă ar fi după mine, aș defalca infracțiunea de furt și aș discuta despre situația ăn care furi alimente pentru uz personal. Mulți au furat pentru că nu aveau ce mânca și, în acest caz, aș stabili o anumită pedeapsă față de furtul de alte obiecte. În plus, cu privire la amenda penală pe care a primit-o bărbatul, sunt curios cum a observat instanța reaua credință a sa în a achita amenda.

VEZI ȘI: Un bărbat din Roman, condamnat la 9 luni de ÎNCHISOARE, după ce a furat un pachet de CAFEA

"Originea problemei"

Totuși, vreau să ne întoarcem la originea problemei. Procedura prevede faptul că se poate schimba pedeapsa amenzii în închisoare, nu asta e problema. Asta s-a întâmplat ca urmare a unei trimiteri în judecată, ca urmare a cheltuirii unui buget de către Parchetul care a cercetat infracțiunea respectivă pentru 17 lei, cu cercetarea pe fondul cauzei cu un judecător care și-a pierdut vreo 2-5 termene să dispună condamnarea respectivă, și vedem o persoană care nici măcar propria sentință de condamnare nu a contestat-o în vreun fel. S-a mulțumit cu ceea ce i s-a scris acolo.

 

"3 instituții de drept pe care românii trebuie să le cunoască"

Există 3 instituții de drept pe care românii trebuie să le cunoască: renunțarea la urmărirea penală este o instituție pe care procurorii o cunosc foarte bine și este introdusă ca noutate în peisajul juridic românesc pe latura această penală și presupune că procurorul ăla care are un dosar de 17 lei pe masă, poate să renunțe la urmărirea penală pentru că fapta este de necercetat, neimportantă; există renunțarea la aplicarea pedepsei, o altă instituție pe care o poate aplica chiar instanța de judecată și să nu se mai chinuie cu serviciul ăsta de executări pentru 17 lei, și mai există a treia situație în care poți să dispui amânarea executării acestei pedepse, care dacă ieși din termenul de încetare, se consideră teoretic că nu ai săvârșit niciodată acea infracțiune.", a explicat avocatul Adrian Cuculis, la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Bărbat condamnat la închisoare după ce a furat un pachet de CAFEA. Ioana Constantin (PMP): O aberație! E o rușine pentru instanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel