România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 sep, 19:32
CONDAMNAT la 18 ani de închisoare după ce l-a numit pe Xi Jinping "un clovn"
Foto: Agerpres
Un chinez a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce l-a numit "clovn" pe președinte.

China a condamnat un bărbat care l-a numit odată pe președintele Xi Jinping „un clovn”, la 18 ani de închisoare, transmite Reuters. Ren Zhiqiang, fostul președinte al Huayuan, un grup imobiliar de stat, a fost condamnat pentru câștiguri ilegale în valoare totală de 112 milioane de yuani (16,5 milioane de dolari).

Poreclit „Cannon Ren” pentru opiniile sale sincere postate pe rețelele de socializare, Ren, în vârstă de 69 de ani, a fost reținut în martie după ce s-a referit la Xi drept „un clovn dezbrăcat care a insistat să continue să fie împărat” după un discurs pe care președintele chinez l-a ținut în februarie despre eforturile guvernului împotriva coronavirusului.

Ren a fost ulterior cercetat pentru o „încălcare disciplinară gravă”, expulzat din Partidul Comunist aflat la guvernare și acuzat într-o instanță de district din Beijing pentru infracțiuni economice, cum ar fi utilizarea fondurilor oficiale pentru cheltuielile de golf și utilizarea spațiilor de birouri și rezidențiale oferite gratuit de oamenii de afaceri.

În hotărârea de marți în urma unui proces din 11 septembrie, instanța a spus că Ren a rambursat toți banii câștigați ilegal, „a mărturisit voluntar toate acuzațiile”, a acceptat sentința și nu va face apel. Experții juridici susțin că pedeapsa este prea dură și ar putea fi motivată de faptul că acesta l-a criticat pe președinte.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro