Concursurile de frumusețe s-au schimbat. Ada Maria Ileana, reprezentanta României la Miss World 2024: „S-a pus foarte mult accent pe aspectul intelectual”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Ada Maria Ileana
FOTO: Ada Maria Ileana
Ada Maria Ileana, reprezentanta României la „Miss World 2024”, a dezvăluit detalii din culisele concursului internațional, punând accent pe faptul că acestea nu vor să ofere doar o imagine stereotipică a femeilor, ci din contră, concurentele sunt nevoite să demonstreze și modul în care sunt active din punct de vedere civic.

Concursurile de „Miss” sunt foarte criticate pentru că promovează stereotipurile de gen. Întrebată dacă organizatorii au încercat să lucreze pentru a diminua această percepție, Ada Maria Ileana a răspuns:

„Da, cu siguranță. Trebuie menționat și că „Miss World” e un pionier în domeniul acesta, pentru că ei au inițiat acum câteva decenii conceptul „Beauty with a Purpose”, care a devenit și ONG-ul lor. Prin această organizație ei ajută copiii din toată lumea să aibă acces, în primul rând, la educație de calitate, dar bineînțeles că oferă și asistență în caz de dezastre naturale, războaie și alte asemenea tragedii. Așa că tot timpul a existat componenta aceasta caritabilă a competiției Miss World, aceasta contând enorm de mult.

De asemenea, o bună parte din punctaj constă în a avea un proiect caritabil, care să fie, într-adevăr, de impact. Fiecare concurentă și-a prezentat proiectul caritabil acolo, chiar unde a avut loc Summit-ul G20. Cu siguranță s-a pus foarte mult accent pe aspectul intelectual. Contează foarte mult ca femeile de acolo să fie capabile să își susțină niște păreri, printr-un discurs coerent, în limba engleză. Nu trebuie să fie doar frumoase.”.

Ada Maria Ileana: Eu am vorbit despre ONG-ul pe care l-am fondat acum mai bine de un an. Am ales să ofer șanse copiilor din plasament

Ada Maria Ileana: „Eu am vorbit despre ONG-ul pe care l-am fondat acum mai bine de un an. Este vorba despre „Investitori în visuri”. Împreună cu echipa mea, oferim fetelor din centrele de plasament cursuri de formare profesională, momentan în domeniul de Beauty, pentru că în sfera aceasta activăm eu și echipa mea. Dar plănuim să extindem și să ne adresăm inclusiv băieților din centrele de plasament, astfel încât ei când părăsesc sistemul de plasament să poată avea un venit sigur și să nu fie nevoie să ajungă în situații nefericite. Aceștia sunt, din păcate, probabil cea mai vulnerabilă categorie, nu doar din punct de vedere al abandonului școlar, dar și dacă ne referim la alte pericole, precum traficul de persoane sau alte abuzuri.

Ne dorim să prevenim cât se poate de mult asta. Eu am vorbit foarte mult și de povestea din spatele ONG-ului, pentru că a fost inspirată și din povestea tatălui meu. Acesta a fost abandonat când era bebeluș și a ajuns să fie adoptat la vârsta de trei ani. A avut șansa asta de a se muta la București, de a avea o educație bună. Spre deosebire de frații și surorile lui, a avut, cu siguranță, mai multe șanse. Tocmai de aceea am ales și eu să ofer șanse copiilor din plasament și mai ales să adun oameni care își doresc să facă asta și să investească în visurile lor, așa cum spune și numele ONG-urilor.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel