Concursul internaţional "George Enescu" 2018, concert extraordinar la Ateneul Român
Trei muzicieni laureaţi ai Concursului internaţional "George Enescu" din anul 2014 deschid, pe 1 septembrie, ediţia din acest an a competiţiei artistice cu un concert de gală dirijat de Gabriel Bebeşelea.
Trei muzicieni în plină ascensiune pe scenele internaţionale, laureaţi ai Concursului internaţional "George Enescu" din anul 2014 - violonistul Ştefan Tarara, pianistul Josu de Solaun şi violoncelista Eun-Sun Hong - deschid, pe 1 septembrie, ediţia din acest an a competiţiei artistice cu un concert de gală dirijat de Gabriel Bebeşelea.
"Violonistul Ştefan Tarara, tânăr artist de origine română, aclamat pe scenele internaţionale, pianistul spaniol Josu de Solaun, îndrăgostit de muzica lui George Enescu, şi vibranta violoncelistă Eun-Sun Hong, stabilită în Germania, aduc publicului în seara de deschidere a Concursului 'George Enescu' 2018 singurul triplu concert din literatura muzicală românească: Triplul concert de Paul Constantinescu. Dirijorul Gabriel Bebeşelea se va afla la pupitru, alături de Orchestra Filarmonicii 'George Enescu'", se arată într-un comunicat al organizatorilor Concursului Enescu.
Concertul va avea loc la Sala mare a Ateneului Român
Concertul extraordinar va avea loc la Sala mare a Ateneului Român, începând cu ora 19,00, iar în partea a doua a spectacolului va fi interpretată în primă audiţie românească lucrarea câştigătoare a Secţiunii Compoziţie la ediţia precedentă a Concursului - "Concerto for Orchestra", a tânărului compozitor Tian Tian din China.
Interpretarea din deschiderea Concursului Enescu 2018 va fi înregistrată şi lansată la prestigioasa casă de discuri internaţională Naxos. Biletele la concert sunt disponibile în reţeaua Eventim, precum şi online pe www.eventim.ro şi pe site-ul Concursului şi Festivalului Enescu, www.festivalenescu.ro, la secţiunea bilete.
"Desfăşurat ca eveniment de sine stătător începând cu ediţia din 2014, Concursul Internaţional 'George Enescu' invită publicul să descopere unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti ai momentului, marile nume ale muzicii clasice de mâine şi să le urmărească şi susţină parcursul până la vârf: câştigarea competiţiei", precizează organizatorii.
În total, în concursul din acest an vor intra 270 de tineri muzicieni din 39 de ţări - 22 dintre aceştia fiind din România şi din Republica Moldova, manifestarea fiind organizată în perioada 1 - 23 septembrie pe patru secţiuni: Compoziţie, Vioară, Violoncel şi Pian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News