Data actualizării:
Data publicării:

Concursul ''Cartea Verde a Copilăriei'': Biblioteca Metropolitană premiază micii scriitori

Autor: Dana Mihai | Categorie: Cultura
WhatsApp
Agerpres
Agerpres

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB), organizează, pe 15 octombrie, festivitatea de premiere a Concursului de creaţie literară "Cartea Verde a Copilăriei".

Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramaturgilor Români şi va aduce în prim plan creaţiile literare ale copiilor care au reflectat asupra viitorului planetei noastre şi sustenabilităţii, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Volumul "Cartea Verde a Copilăriei" reuneşte lucrările copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, care au participat la atelierele de scriere şi ilustrare creativă organizate în filialele BMB.

"Prin acest proiect, ne-am dorit să le oferim copiilor un spaţiu în care să îşi dezvolte creativitatea şi să îşi exprime viziunea asupra unui viitor sustenabil. 'Cartea Verde a Copilăriei' este o pledoarie pentru implicare şi acţiune în protejarea mediului, iar Biblioteca Metropolitană Bucureşti îşi asumă rolul de promotor al educaţiei pentru sustenabilitate", a declarat directorul BMB, Ramona Ioana Mezei.

Festivitatea de premiere va marca lansarea oficială a volumului tipărit şi recunoaşterea celor mai valoroase lucrări, selectate de un juriu de specialişti.

La eveniment vor participa copiii înscrişi în concurs, premiaţi pentru lucrările lor care se regăsesc în volumul "Cartea Verde a Copilăriei".

Pentru a celebra creaţiile acestor tineri scriitori, evenimentul va include un moment artistic special, oferit de Trupa de Teatru a Colegiului Naţional 'I. L. Caragiale'. Aceştia vor pune în scenă o piesă scrisă chiar de ei, intitulată 'Ultimul Strigăt al Terrei', inspirată din scrierile copiilor, aducând la viaţă poveştile şi personajele create de aceştia, cu un mesaj puternic despre protecţia mediului şi salvarea planetei, arată sursa citată.

Concursul "Cartea Verde a Copilăriei" face parte din programul "Literatura fără vârstă", lansat de BMB în 2018, dedicat nu doar lecturii, ci şi scrierii creative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel