Concurs pentru burse în străinătate. Studenții pot aplica până pe 2 mai pentru stagii de masterat, doctorat și de cercetare
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 21 Martie 2023, 16:38
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Oportunităţi de neratat pentru tinerii din România!

Ministerul Educației organizează concurs în vederea acordării de burse între 1200 și 2000 euro pe lună pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare în străinătate, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

„Se acordă burse, în baza Hotărârii Guvernului nr. 118/2023, cu următoarea durată:

340 de luni pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat;200 de luni pentru stagii postdoctorale și de cercetare”.
O bursă lunară, transport dus-întors o singură dată pe an universitar, plata unui tarif suplimentar pentru bagaje, asigurate de Ministerul Educației

Beneficiarii acestor burse primesc de la Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii:

a) o bursă lunară destinată plății unor taxe școlare și, eventual, acoperirii cheltuielilor de hrană și cazare, în limita cuantumurilor stabilite;

b) transport dus-întors, cu avionul, cu trenul sau cu autocarul, din România până la locul de stagiu și retur, o singură dată pe an universitar;

c) plata unui tarif suplimentar pentru bagaje de cel mult 32 kg, în afara celor incluse în costul biletului, potrivit roburse.ro.

Concursul național pentru acordarea acestor burse se desfășoară conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului național de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023, conform Ministerului Educației.

Cine se poate înscrie

„La concursul național participă cetățenii români, cu domiciliul stabil în România, din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular acreditate, din Academia Română și din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora, care se încadrează în una din următoarele categorii:

– studenți în ultimul an la studii universitare de licență;

– studenți la studii universitare de masterat;

– studenți – doctoranzi;

– cadre didactice titulare din instituțiile de învățământ superior de stat și particular acreditate;

– cercetători.

Înscrierea la concursul național se face prin depunerea unui dosar de candidatură la Registratura Agenției de Credite și Burse de Studii/prin transmiterea acestuia prin poștă/prin curier/online la adresa [email protected], până la termenul-limită anunțat: 2 mai 2023”, potrivit comunicatului de presa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?