Concurs la Poliţie din sursă externă. Câți candidați au trecut de primele probe
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: sansanews.ro
Foto: sansanews.ro
Doar o treime din cei peste 26.000 de candidaţi înscrişi la concursul organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru posturile de poliţişti au reuşit să treacă de primele etape, respectiv verificarea dosarelor de candidatură, probele medicale şi testarea psihologică. 

Potrivit unui comunicat al MAI, cei 26.155 de candidaţi înscrişi pentru cele 1.873 de posturi au avut de trecut probele medicale, testarea psihologică, precum şi verificarea îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt de agenţi de ordine publică pentru secţiile de poliţie din mediul rural şi din municipiul Bucureşti.

În urma desfăşurării primelor probe ale concursurilor pentru încadrarea din sursă externă, 9.114 candidaţi merg mai departe pentru probele sportive şi testul scris. Cât priveşte concursurile pentru reîncadrarea în structurile MAI a foştilor angajaţi ieşiţi din sistem din motive neimputabile lor au fost scoase la concurs 1.107 posturi în Poliţia Română, Jandarmerie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

[citeste si]

Dintre cei 1.885 de candidaţi înscrişi, 877 au trecut primele probe constând în verificarea dosarelor de candidaţi, probele medicale şi testarea psihologică. Urmează probele sportive în cadrul cărora vor fi testate aptitudinile fizice ale candidaţilor. Pentru susţinerea testului scris, comisiile de concurs vor fi constituite la nivelul inspectoratelor generale urmând a fi elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin reţele criptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel