Data publicării:

Concurs de soluţii pentru Pavilionul Naţional al României la EXPO 2020 Dubai

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dubai
Dubai
Ordinul Arhitecţilor din România, OAR filiala Bucureşti împreună cu Anuala de Arhitectură Bucureşti au bucuria de a anunţa lansarea Concursului de Soluţii "Pavilionul Naţional al României la EXPO 2020 Dubai".

Concursul de soluţii are ca scop selectarea celei mai bune soluţii în vederea realizării Pavilionului Naţional al României la Expo 2020 Dubai pentru atribuirea contractului de proiectare şi curatoriat.

România îşi propune să participe la Expoziţia Mondială 2020 din Dubai cu un pavilion expoziţional care să găzduiască timp de şase luni activităţi specifice unei expoziţii internaţionale: evenimente artistice şi diplomatice, expoziţie permanentă şi expoziţii temporare, acţiuni de dialog intercultural şi de ospitalitate.

Tema Expoziţiei 2020 Dubai este "Conectând minţile, creăm viitorul" (Connecting Minds, Creating the Future) şi doreşte să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generaţiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizaţii, sectoare de activitate şi diverse locuri geografice precum şi pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continua schimbare.

Pentru a dezvolta tema principală au fost alese trei subteme: oportunităţi, mobilitate şi sustenabilitate. Ele formează de altfel şi cele trei secţiuni fizice ale expoziţiei, care are un plan tripartit. România a optat pentru secţiunea sustenabilitate, unde va construi un pavilion naţional.

Autoritatea contractantă este Ministerul Afacerilor Externe



Autoritatea contractantă este Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Teritorială Bucureşti,Anuala de Arhitectura Bucureşti, cu girul Ordinului Naţional şi cu respectarea standardelor Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Concursul vizează stabilirea unei soluţii arhitecturale pentru clădirea pavilionului, a unui concept expoziţional şi a unor elemente de identitate vizuală.

Concursul de soluţii este organizat ca o procedură independentă, conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeaşi lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câştigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Concursul de soluţii este public, într-o singură fază, deschis pentru România, ţările Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel