Concluzia unui italian: Cea mai bună pizza este în România / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
pizza
pizza
Vă vine să credeți sau nu, cea mai bună pizza este făcută în România. Nu este concluzia noastră, ci a unui italian!

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre acest subiect la DC News și DC News TV.

„Am vorbit cu un italian și mi-a spus că a mâncat cea mai bună pizza din viața lui la restaurantul gării din Tecuci. Era o pizza care se chema așa: „pizza cu ghiveci”. Era mâncare de ghiveci pusă pe pizza. Omului i s-a părut fascinantă. Pizza originală este cea din zona Napoli unde, de fapt, pizza este doar suc de roșii cu mozzarella. Nimic mai mult. Atât este pe ea”, a spus sociologul Alfred Bulai la DC News și DC News TV în emisiunea „Nod în papură”.

„La un moment dat, am fost la o conferință în Napoli și am fost invitați la o masă specială la restaurant să mâncăm pizza originală, napolitană. M-am dus la local fără să mănânc nimic, cu gândul că voi mânca acolo pizza originală. Și a venit pizza... A fost cea mai jenantă pizza din viața mea: Era doar un aluat de pizza cu suc de roșii și mozzarella”, a mai zis Alfred Bulai.

Subiectul îl găsiți la minutul 44:

Pizza este un fel de mâncare cu originea în Napoli, Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de roșii și brânză, plus alte topping-uri opționale, preparată la cuptor.

Pissa este un termen latin, apărut în secolul IX, care înseamnă "pâine plată". Începând cu secolul XIV a căpătat sensul de „pâine plată acoperită cu brânză" în limba italiană. Un om care se pricepe la prepararea pizzei se numește „pizzaiolo", iar un restaurant care servește pizza se numește „pizzerie" (it. pizzeria). 

Pizza autentică se face cu ingrediente locale, cum ar fi:

Roșiile de San Marzano, care cresc pe câmpiile din jurul vulcanului Vezuviu și Mozzarella di Bufala Campana, făcută din laptele bivolițelor de apă crescute în regiunile Campania și Lazio.

În Italia, orașul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios. Adițional, probabil datorită faptului că pizza era așa de îndrăgită de locuitorii mai săraci, marginea pizzei este mai groasă decât centrul acesteia. Astfel, oamenii săraci, chiar dacă aveau mâinile murdare puteau să țină o felie de pizza în mâini și s-o mănânce, fără să murdărească partea pe care o consumau. Desigur, la sfârșit marginea pizzei era aruncată.

Însă această perioadă a reprezentat doar începutul pizzei, fel de mâncare care astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.

În zilele noastre, Asociația Pizzei Napolitane Veridice are reguli foarte stricte în ceea ce privește pregătirea unei pizza autentic napolitane. Astfel, pizza trebuie coaptă într-un cuptor cu lemne boltit, aluatul trebuie frământat și aplatizat manual, fără folosirea unor instrumente (din aceasta cauză pizzaioli pregătesc pizza rulând-o cu degetele în aer). În plus, diametrul pizzei nu trebuie să depășească 35 de centimetri, respectiv aluatul nu poate fi mai gros de 1/3 cm în mijlo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel