Concert pentru scoaterea românilor la vot, pe 19 mai. Piaţa Victoriei, locul evenimentului!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Un important concert pentru îndemnarea românilor să iasă la vot în ziua de 26 mai va avea loc cu o săptămână înainte de alegeri. Pe 19 mai, Piaţa Victoriei va deveni locul în care mai multe trupe vor concerta, iar câteva personalităţi vor rosti discursuri în încercarea de a mobiliza cetăţenii la urne pentru alegerile europarlamentare şi referendum. Printre cei care vor urca pe scenă se numără trupele Vama, Taxi, dar şi filosoful Mihai Şora. 

„Ieşim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci şi al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei. Însă îi dăm spirit European“, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.  

Personalităţi importante, pe scenă 

Duminică, 19 mai, în Piaţa Victoriei vor veni trupele Vama, Taxi, Emil şi Omul cu Şobolani, în timp ce corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene. În scopul mobilizării oamenilor la votul din 26 mai, vor urca pe scenă şi filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, dar şi Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, cunoscute pentru proiectul construirii unui spital exclusiv din donaţii. 

Potrivit organizatorilor, toţi participanţii la eveniment, fie că vorbim de trupe sau de cei care vor susţine discursuri de pe scenă, vor veni pro-bono. 

Evenimentul „Toţi pentru Europa“ face parte dintr-o serie de acţiuni care vor avea loc simultan în 49 de oraşe europene, în 13 ţări, precum Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda şi Suedia.  În România, acţiunea se va desfăşura simultan în şapte oraşe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel