Concert al Orchestrei Filarmonicii Altenburg Gera - duminică, la Ateneul Român
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Orchestra Filarmonicii Altenburg Gera, dirijată de Laurent Wagner, director general muzical, va susţine duminică, de la ora 19,00, la Ateneul Român, un concert aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, transmis Agerpres, programul cuprinde Concertul pentru violoncel şi orchestră de Dan Dediu, în primă audiţie, şi Simfonia nr. 1 în do minor op.68 de Johannes Brahms, solist Mircea Marian.

Concertul pentru violoncel şi orchestră de Dan Dediu, unul dintre cei mai importanţi compozitori români contemporani, este o lucrare compusă special pentru turneul "Muzica viitorului - o punte spre Europa de Est".

Spectacolul de la Ateneul Român al Orchestrei Filarmonicii Altenburg Gera se înscrie într-o serie de concerte susţinute în România. Turneul se desfăşoară sub patronajul ambasadorului RF Germania în România, Cord Meier Klodt, şi al ambasadorului României la Berlin, Emil Hurezeanu, fiind finanţat de Însărcinatul Guvernului Federal pentru Cultură şi Media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel