Concediu plătit în tranşe. Cum îţi poţi face vacanţa, anul acesta, în rate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Din lipsă de bani, românii caută să meargă în vacanțe mai ieftine, sau în locuri în care pot plăti în rate. 

Vacanță în rate pentru români. Concediul plătit în rate este o variantă tot mai căutată de oameni, în condițiile în care actuala criză economică duce și în 2023 la majorări de preț. Vacanțele sunt din ce în ce mai scumpe, iar oamenii caută soluții noi, anunță Antena3.

Vacanţele în rate, la mare căutare

Plata în rate a vacanţelor poate fi aleasă atât de cei care vor excursii în străinătate, cât şi de cei care îşi petrec concediul în România. Agenţiile propun chiar ele modalităţi de eşalonare, în funcţie de tipul excursiei pe care românii și-o doresc.

În cele mai multe dintre cazuri se achită un avans de 20%. Următoarea rată, cea de 30%, se poate plăti în următoarele luni. Ultima, cea de 50%, se plăteşte înainte de plecare. Desigur, persoanele care au acești bani înainte de termenul stabilit pot achita oricând întreaga vacanță. Există agenții care percep și anumite reduceri, dacă vacanța este achitată înainte de termen.

O altă variantă pentru a plăti vacanţa în rate este prin bancă, cu cardul de credit sau de cumpărături, în ambele variante existând riscul de a se percepe comision din partea băncii.

Potrivit sursei citate, există situația în care, de cele mai multe ori turistul alege numărul de rate, de la două până la douăsprezece. Românii sunt foarte interesați de vacanțele din 2023, iar săptămâna viitoare vor putea afla marile oferte ale anului, asta deoarece începe târgul de turism. Cei care doresc să cumpere un sejur sau un circuit au oferte disponibile şi online, între 23 şi 26 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel