Data publicării:

Sorin Bota, solicitare către Eugen Teodorovici: Să verifice antreprenorii generali care au contract cu statul

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Deputatul PSD Marius Sorin Bota a solicitat Ministrului Finanţelor Publice efectuarea verificărilor antreprenorilor generali care au contract cu Statul.

Deputatul PSD Marius Sorin Bota a solicitat Ministrului Finanţelor Publice efectuarea unui control la toţi antreprenorii generali care au contract cu statul (prin companii de stat sau alte autorităţi), pentru a verifica modul în care aceştia şi-au plătit subantreprenorii români pentru lucrările pe care statul le-a decontat, precum şi o verificare a eventualilor interpuşi dintre antreprenorii generali şi adevăraţii subantreprenori.

"Pentru normalizarea fluxului financiar în economie (construcţii cu precădere), şi a încasărilor la ANAF se impune o verificare a tuturot antreprenorilor generali care au contract cu statul pentru a se vedea modul în care aceştia şi-au plătit subantreprenorii. În momentul de faţă, firmele româneşti, care duc greul lucrărilor, sunt majoritatea în dificultate (chiar dacă lucrările lor au fost plătite de stat, ei n-au fost platiţi). Mai mult, nici garanţiile reţinute nu sunt eliberate după ce antreprenorii generali şi-au finalizat proiectele şi garanţiile le-au fost înapoiate. În opinia mea, un stopaj la sursă şi plata directă a subantreprenorilor ar putea fi o soluţie imediată", a declarat deputatul Sorin Bota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel