Data publicării:

Compromisul FIFA în privinţa Rusiei stârneşte nemulţumiri: Decizie total inacceptabilă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
FIFA nu a exclus Rusia din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal sau din competiţiile intercluburi, iar reacţiile nu au întârziat să apară. 

Reacţii dure au apărut după ce FIFA a adoptat o soliţie de compromis şi nu a exclus imediat Rusia din preliminariile Cupei Mondiale. FIFA a decis doar ca această ţară să joace în locuri neutre sub numele federaţiei sale - Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU). VEZI AICI Măsurile anunțate astăzi de FIFA împotriva Rusiei

Polonia refuză în continuare să joace în barajul CM 2022

„Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă”, a scris pe Twitter preşedintele federaţiei poloneze de fotbal, Cezary Kulesza. „Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne intactă: Echipa naţională a Poloniei nu va juca cu Rusia, indiferent de numele echipei”.

Decizia unanimă a Biroului FIFA, la care participă cei şase preşedinţi ai confederaţiilor regionale de fotbal, a fost, de asemenea, că steagul şi imnul Rusiei nu pot fi asociate cu echipa care joacă sub denumirea de „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)”.

„FIFA va continua dialogul cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru a determina orice măsuri sau sancţiuni suplimentare”, a declarat FIFA într-un comunicat, „inclusiv o potenţială excludere din competiţii, care va fi aplicată în viitorul apropiat în cazul în care situaţia nu se va ameliora rapid”.

Nici suedezii nu sunt mulţumiţi

Câştigătorul meciului de baraj Rusia-Polonia va găzdui Suedia sau Cehia pe 29 martie pentru a decide cine avansează la Cupa Mondială din 21 noiembrie-18 decembrie din Qatar.

Preşedintele federaţiei suedeze, Karl-Erik Nilsson, cel mai înalt vicepreşedinte al UEFA, a declarat pentru site-ul Fotbollskanalen că nu este mulţumit de decizia FIFA, fiind aşteptată o „poziţie mai tranşantă”.

Înaintea tentativei de soluţie de compromis a FIFA, Cehia a anunțat duminică că nu va juca împotriva Rusiei nici măcar pe un teren neutru.

Separat, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că echipele sale naţionale vor refuza să joace împotriva Rusiei pentru „viitorul apropiat”. Rusia s-a calificat la Campionatul European feminin care va fi găzduit de Anglia în luna iunie, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel