Compot de struguri. Rețeta delicioasă de sezon. Să nu-ți lipsească din cămară, la iarnă!
Gospodinele robotesc de zor în bucătării pentru proviziile de iarnă. Printre bunătățile din cămară se numără și deliciosul compot de struguri. Iată rețeta.
Ingrediente
- 800 g zahăr
- 2 litri apă
- 6 kg struguri
Cum se prepară
Boabele se desprind de pe ciorchine, se spală şi se repartizează în borcane. Apa şi zahărul se fierb şi, după ce s-a dizolvat zahărul, se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească.
Se toarnă peste strugurii din borcan, se astupă borcanele şi se fierb la bain-marie pentru 20 de minute. Iarna, se desface borcanul, iar siropul se diluează cu apa, după gust, şi se mai fierbe un clocot, potrivit retete.unica.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Ascultă articolul în limba română Listen to the article in English Écoutez l'article en français Playlist audio - ascultă toate știrile
- Ilona și Ristei, moment de încercare: "Mi-a dat fatala! Nu mă mai așteptam să mai vină o dată pentru mine… o damă goală!"
- Horoscop 10 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții tensionate pentru o zodie. Să te ții bine!
- O nouă perioadă ar putea fi considerată vechime în muncă. Legea vizează milioane de români
- A devenit un lux să mănânci românește: Cel mai scump aliment. „Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile”
- BANCUL ZILEI: Ion și Maria de Ziua Aviației
- Cum se vede aurora boreală în România, după ce s-a anunțat o furtună geomagnetică majoră care lovește Pământul / Foto
- De ce se teme câinele de tunete. Cum îl poți ajuta
- „Deontologul” Tolontan, făcut de râs de Andrei Caramitru. Castravetele și Piersic / video
- Ciolacu: Închideți televizoarele când mai vedeți astfel de știri
- Una dintre cele mai importante zile din istoria României. Cele 3 semnificații ale acesteia