Data publicării:

Compot de gutui pentru iarnă. Rețeta foarte simplă și ieftină

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Gina Stefan
Sursa foto: Facebook Gina Stefan
Îți plac delicioasele gutui și ai vrea să te bucuri și la iarnă de gustul lor? Poți prepara un compot. Iată rețeta.

Ingrediente

2 kg gutui
2l apă
750 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat

Cum se prepară

Înainte cu vreo 30 minute de a te apuca de compot, spală gutuile şi pune-le la scurs, scrie bucataras.ro. Pune la fiert apa cu zahărul şi zahărul vanilat. Curăță gutuile de coajă şi tăie-le cubuleţe, feliuţe depinde cum preferi. Când siropul este gata, adică tot zahărul topit, adaugă gutuile. Le lași să dea doar 2-3 clocote. Ia gutuile cu spumiera şi aranjează-le în borcane. Toarnă siropul peste ele, pune capacul borcanelor şi pune-le la sterilizat la bain - marie, încă 30 minute. Se lasă borcanele să se răcească în apa în care au fiert şi se acoperă cu un prosop.

Vezi și: Rețetă cozonac pufos care se desface fâșii. Este cel mai bun!

Dacă ești fan cireșe, îți oferim și o rețetă de compot pe care o poți prepara cu aceste fructe delicioase.

Ai nevoie de:

- cireşe
- zahăr
- o păstaie de vanilie
- apă

Cum se prepară

Spălam cireşele şi le lăsăm puţin în apă rece. Punem fructele în borcane, umplem aproximativ trei sferturi din borcanele pe care le-am sterilizat înainte. La un borcan de 400 de grame, adăugăm o lingură de zahăr, aprox. 30 g şi un strop de vanilie, scrie pofta-buna.ro. Pentru un borcan de 800 de gr folosim 2 linguri de zahăr, la un borcan de 1 kg, 2 lingur şi jumătate şi aşa mai departe.

Completăm borcanele cu apă, strângem bine capacele. Pe fundul cratiţei în care vom pune borcanele punem hârtie, iar fiecare borcan îl învelim în hârtie. Puteţi folosi şervete, ziare. Completăm în cratiţă cu apă rece, cât să ajungă la nivelul capacelor borcanelor.

Lăsăm la foc mare până când dă apa în clocot, apoi reducem şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, din momentul în care apa a dat în clocot. După aceste 20 de minute, oprim focul, acoperim cratiţa cu un şervet şi lăsăm până a doua zi. Următoarea zi scoatem borcanele din cratiţă, le ştergem bine şi le agităm puţin, astfel încât să se dizolve zahărul din acestea.

Vezi și: Ciorbă de murături. Cel mai gustos fel de mâncare

Prăjitura Lămâița. Rețeta delicioasă cu parfum de copilărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel