Componentă a unei rachete, pe plaja de lângă Gura Portiţei
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/ Componentă a unei rachete, pe plaja de lângă Gura Portiţei
Foto: Pexels/ Componentă a unei rachete, pe plaja de lângă Gura Portiţei
Surse din MApN confirmă că este o bucată dintr-o rachetă rusească folosită în războiul din Ucraina.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa a intervenit duminică pe plaja de la Marea Neagră, între Periboina şi Săcele, pentru ridicarea unui element presupus a fi de muniţie, scrie Agerpres.

Echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă, acesta urmând să fie luni predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

"Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta", a precizat ISU Dobrogea.

Instituţia atrage atenţia populaţiei care găseşte elemente de muniţie că are obligaţia să sune la numărul unic de urgenţă 112 şi să anunţe primăria sau cel mai apropiat post de poliţie.  

Bucata de rachetă nu ne pune în pericol

Mai multe curse au declarat pentru Antena 3 CNN că racheta este de provenienţă rusească.

Surse din MApN au confirmat faptul că vorbim despre un sistem folosit de ruşi în războiul din Siria, dar şi în conflictul din Ucraina, în zona Donbas. Cei de la MApN se vor ocupa de expertiza rămăşiţelor. 

Este vorba despre o rachetă rusească dezintegrată. La noi, pe litoral a ajuns doar un tub din fibră de sticlă, gol. Cei de la ISU spun că nu reprezintă niciun pericol. Cei care descoperă astfel de elemente sunt rugaţi să nu le atingă şi să sune la 112.

Anul trecut au fost identificate mai multe mine de război în largul Mării Negre de către forţele navale şi distruse fără incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel