Data actualizării:
Data publicării:

Complicații și probleme după o intervenție chirurgicală. Andrei Gregorian, estetician: Cel mai rău este să decedezi. Este posibil, este trecut pe consimțământ / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Andrei Gregorian, estetician, a fost invitat în emisiunea MI-Th Influencer, moderată de Thea Haimovitz și Mirela Vescan, unde a vorbit despre complicațiile și problemele în urma unei intervenții chirurgicale.

„Prețul (n.r. intervenției) pe care îl prezentăm pacientelor noastre rămâne mereu același. Pacienții au de semnat un consimțământ”, a spus Andrei Gregorian.

Cu toate că semnează un consimțământ, esteticianul avertizează că marea majoritate a pacienților nici măcar nu îl citesc.

„99% dintre pacienți nu citesc nimic. După intervenții ne spun dacă au echimoze, hematoame sau lucruri mai grave. Există și necroze sau orbiri. Orbirea apare de la injectarea cu acid hialuronic sau cu alt produs de umplere. Din fericire nu am avut niciodată această problemă.

Pacienții vin din altă parte cu diverse probleme. Și după injectările la clinica noastră există probleme. Asta trebuie să înțeleagă pacienții. Semnează un consimțământ pentru că niște probleme pot exista. Atâta timp cât pot exista, noi ca medici trebuie să le spunem că pot exista niște reacții adverse, niște complicații, mai mici, mai mari, mai ușor de gestionat, mai greu de gestionat”, a precizat Andrei Gregorian.

Complicații și probleme după o intervenție chirurgicală

„Reacții adverse pot exista. Pot exista echimoze (vânătăi), hematoame. Putem avea asta în urma injectărilor cu acid hialuronic la nivelul feței, gâtului, decolteului, mâinilor sau corpului. De asemenea, putem avea echimoze în urma operațiilor.

În urma injectărilor cu acid hialuronic sau cu botox există anumite complicații. Complicațiile sunt pe termen scurt sau pe termen mediu și lung. Cele mai grave sunt ocluzia vasculară când se injectează involuntar acid hialuronic într-un vas de sânge, iar fluxul sangvin este întrerupt la acest nivel.

Colegul meu care face operațiile la clinică le spune ce se va întâmpla cel mai rău - să decedezi. Este posibil, este trecut pe consimțământ. Multă lume nu vrea să semneze. Se poate întâmpla. Nu am avut niciodată în 9 ani, dar nu este exclus, se poate întâmpla. De la o anestezie sau de la o chestie care nu ține neapărat de chirurgul plastician. Și atunci, pacienții trebuie să fie informați. Cel mai bine pentru pacienți ar fi să citească. Noi le dăm înainte să citească în online ce informații trebuie să știe, mai ales înainte de intervențiile chirurgicale. Foarte rar se întâmplă ca ei să citească 40 de pagini. Sunt foarte multe. Consimțământul acela presupune practic să le explicăm exact ce se poate întâmpla, ce au de făcut în urma intervenției, ce medicamente trebuie să ia și așa mai departe, în funcție de tipul intervenției chirurgicale. 

Injectările sunt mai simple. Ele se realizează în cabinet, cu anestezie locală și atunci indicațiile post injectare sunt altfel față de indicațiile post intervenție chirurgicală”, a mai spus medicul estetician.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel