Completuri judecată - CCR decizie crucială. Avocatul Lucian Bolcaş: Lucruri sub semnul întrebării
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Lucian Bolcaş
Lucian Bolcaş
În cadrul unei intervenţii telefonice la România Tv, avocatul Lucian Bolcaş a făcut precizări importante cu privire la decizia crucială pe care o va lua Curtea Constituţională a României vizavi de completurile specializate de judecată.

Întrebat dacă s-ar declara neconstituţionalitatea completurilor de 3 judecatori, avocatul Lucian Bolcaş a spus: În perimetrul justiţiei noastre foarte multe lucruri sunt sub semnul întrebării. Aceasta nu înseamnă că soluţionarea sesizării nu comportă o serie întreagă de probleme. În primul rând este vorba de stabilirea existenţei sau inexistenţei a unui conflict de natură constituţională între cele două instituţii. În condiţiile în care acest conflict există, urmează ca CCR să se pronunţe asupra căii de urmat. Au o sarcină foarte grea cei de la Curtea Constituţională şi, indiferent de consecinţele posibile, nu ştiu cum se va găsi o soluţie care să reprezinte un echilibru între puterile statului.

Completurile specializate, o nebuloasă


Întrebat dacă decizia la completurile de 5 judecători ar putea sa fie aceeaşi şi la completurile de 3 judecători, avocatul a subliniat: Acolo era o altă cauză. Era maniera în care s-au constituit aceste completuri de 5 judecatori anume, care să participe şi, probabul, să dea anumite soluţii. Însă, aici e vorba de o necompetenţă functională şi anume judecarea de către completuri specializate. Aici este o problemă, mai ales că existenţa acestor completuri specializate reprezintă o nebuloasă în construcția juridică.

Referitor la argumentele Şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, care afirma că toţi judecătorii ar fi specializaţi în fapte de corupţie, avocatul Lucian Bolcaş a spu: "Este o prostie. Doamna Tarcea, când se amestecă în politică, spune numai prostii. Este o juristă eminentă. Să îşi vadă de procedura sa civilă, care este bună, dar să nu se implice în politică. Văd că încearcă să îşi câştige nişte merite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel