Data actualizării:
Data publicării:

COMPLETURI DE 3 JUDECĂTORI, ILEGALE. Ce se întâmplă cu Dragnea. Chirieac, întrebare esențială: Cum facem dreptate?

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Liviu Dragnea, proces ICCJ
Liviu Dragnea, proces ICCJ

Analistul politic Bogdan Chirieac  a atras atenția, la Antena 3, cu privire la întrebarea esențială care se pune după ce Curtea Constituțională a  admis sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate de trei judecători în cazurile de corupţie, constatând, astfel, existența conflictului juridic. 

”Trebuie respectată decizia CCR oricare ar fi ea. Însă, întrebarea mea este, pentru că, din nefericire ne interesează un singur caz, deși ar trebui să ne intereseze adevărul și dreptatea, Liviu Dragnea ar trebui eliberat? Prima condamnare de 3 ani și jumătate de pușcărie a fost de râs pentru că ar fi știut de faptul că două femei s-ar fi angajat la prefectură, Completul care l-a condamnat nu era un complet specializat. În momentul acesta, după decizia onorabilei Curți Constituționale, fostul președinte al PSD și fostul președinte al Camerei Deputaților, arestat din funcție, înseamnă că, în mod formal, a fost arestat pe nedrept, conform deciziei onorabilei Curți Constituționale. Cum facem dreptate? S-a aplicat aceeași măsură? Legea e aceeași pentru toți.  Unii, care nu au avut noroc în viață, au fost deja judecați de complete ilegal constituite și condamnați. Alții, care nu au fost judecați, au trecut de prima judecare ilegală și au ajuns la a doua se întorc la prima înfățișare. Vă atrag atenția că în țările dezvoltate, democrații avansate, dacă o singură probă este compromisă, adică este achiziționată ilegal de către organul judiciar, tot dosarul pică. Aceasta spun toți marii avocați ai acestei țări. Cu privire la decizia CCR de astăzi, aceasta spune că ai fost condamnat de un complet ilegal constituit. Prin urmare, respectiva sentință nu este valabilă. Și, atunci, ce se întâmplă? În  opinia mea, în acest moment, este singura întrebare valabilă care se pune!” a spus analistul politic Bogdan Chirieac,  la Antena 3.

Amintim faptul că CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate de trei judecători în cazurile de corupţie, constatând, astfel, existența conflictului juridic. 

Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi ”pentru" și 4 ”împotrivă", din totalul de nouă judecători ai Curții Constituționale, au spus surse oficiale, potrivit Mediafax. Aceleași surse au mai afirmat că vor fi rejudecate doar cauzele care nu au sentințe definitive până la 1 ianuarie 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel