Compensare termoficare. Lista localităţilor care au primit sprijin de la Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
A fost repartizată prima tranşă din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de 41.997.515,16 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022. Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

”Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a precizat ministrul Cseke Attila, care a subliniat că, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

Astfel, pentru luna noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani vor primi suma totală de 26.434.682,70 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a amintit ministrul dezvoltării. Sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială sunt disponibile aici.

Citeşte şi: Premierul Ciucă, şedinţă cu producătorii și furnizorii de energie, în plin scandal al facturilor

Marţi, 18 ianuarie, de la ora 9.00, este programată o şedinţă a premierului Nicolae Ciucă cu producătorii şi furnizorii de energie. Şedinţa vine în contextul scandalului facturilor uriaşe pe care le-au primit românii în ultimele luni. 

Iată agenda de marţi a lui Nicolae Ciucă: 

Ora 9.00 Întâlnire cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor de energie

- Palatul Victoria


Ora 17.00     Primirea ambasadorului Republicii Franceze în România, doamna 
Laurence Auer

- Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel