Compensare preț carburanți. Ciucă: Toți cetățenii României să știe care este realitatea
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 27 iun 2022, 14:11
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre prețurile la carburanți.

Nicolae Ciucă, premierul României, a venit cu explicații privind compensarea prețurilor la carburanți:

„Când am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliție și a fost agreată de către toți membrii coaliției. De asemenea, a fost discutată și soluția ținând cont că trebuie să fim cât se poate de realiști și să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Personal aș fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta, vreau să știe toți cetățenii țării, aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului

Am făcut în așa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă. De asemenea, am căutat ca prin această măsură să existe asigurarea de carburant necesar desfășurării activităților economice. Prin această măsură nu le anulăm pe cele deja în vigoare, ea fiind o măsură complementară.

Totodată, doresc să spun, pentru că am avut această discuție și în cadrul Biroului Politic Național, toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România, în momentul de față, își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere și nu a fost vorba despre o discuție despre care dă mai mult. Nici nu cred că trebuie să le creăm cetățenilor țării așteptarea că cineva ar fi putut da mai mult și nu a dat. Nu, asta este realitatea și o afirm cu toată responsabilitatea“, a precizat premierul României.

PNL a reușit menținerea cotei unice

PNL nu susține taxa de solidaritate. Se dorește atragerea investitorilor. „Nu susținem și nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci, nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută”, ar mai fi spus Nicolae Ciucă în cadrul ședinței. De menționat că premierul a avut un dialog permanent cu mediul de afaceri.

S-ar fi aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală. S-ar fi convenit mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA 19 la sută pentru băuturile cu zahăr, impozitul fiind propus să crească la 40 la sută pentru jocurile de noroc, potrivit surselor citate.

Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10.000 lei, pragul de scutire era până acum de 30.000 lei. 

Impozitarea dividendelor va fi de 8 la sută de la 5 la sută, inclusiv pentru companiile de stat. De menționat că PSD voia 10-16 la sută pentru impozitarea dividendelor.

Ciucă: Guvernul va face toate eforturile pentru a susţine performanţa

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, ocazie cu care premierul a afirmat că Guvernul va face toate eforturile pentru a susţine performanţa, a recunoaşte meritele sportivilor şi a le crea infrastructura necesară pregătirii la nivel înalt.

"Performanţele extraordinare ale sportivilor noştri ne dau speranţă în capacitatea românilor de a-şi demonstra potenţialul. Entuziasmul de acum, generat de aurul câştigat de două ori la Mondiale de David Popovici, este o resursă de inspiraţie şi motivare a copiilor şi tinerilor noştri. Guvernul României va face toate eforturile pentru a susţine performanţa, a recunoaşte meritele sportivilor şi a le crea infrastructura necesară pregătirii la nivel înalt. Alături de COSR şi Federaţii, Ministerul Sportului se va implica cu toate resursele în eforturile de relansare a dorinţei tinerei generaţii de a străluci la competiţiile europene şi internaţionale", a transmis premierul, în cadrul întâlnirii.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reconfirmat angajamentul Guvernului de a furniza finanţările necesare pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară, de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?