E.ON, acuzată în Germania că a majorat prețurile cu peste 100%. În unele cazuri, au crescut de patru ori. Proces colectiv împotriva furnizorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Cele două companii care furnizează încălzire centralizată în Germania au fost date în judecată pentru că au majorat prețurile fără a respecta condițiile legale.

Federaţia germană a Organizaţiilor pentru Protecţia Consumatorilor (VZBV) a intentat un proces colectiv furnizorilor E.ON şi Hansewerk Natur, din cauza preţurilor pe care le-au impus pentru încălzirea centralizată, a anunţat duminică ziarul Funke Mediengruppe, transmite Reuters.

Niciuna din companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Din 2021, E.ON şi Hansewerk Natur au majorat preţurile cu peste 100% în câteva zone iar în unele cazuri preţurile au crescut de aproape patru ori.

”Au lipsit condiţiile legale pentru ca E.ON şi Hansewerk Natur să majoreze preţurile atât de mult şi într-un mod netransparent. Încălzirea centralizată în Germania nu este prietenoasă cu consumatorii, lipseşte concurenţa, libertatea de alegere şi există puţină transparenţă în privinţa preţurilor”, a declarat Ramona Pop, membru al Board-ului VZBV.

Cu acest proces colectiv, VZBV caută să obţină rambursări directe pentru consumatorii implicaţi în proces. Consumatorii care cred că sunt afectaţi se pot alătura procesului colectiv gratuit, înregistrându-se la Oficiul Federal de Justiţie, a adăugat Ramona Pop, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?