Lovitură pentru Microsoft. Mega-fuziunea pentru jocuri video, respinsă de Autoritatea pentru Concurență și Piețe: CMA nu doar vorbește dur, ci are și dinți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Microsoft a fost forțat să-și retragă drepturile pentru jocurile video în cloud din acordul său de cumpărare a companiei Activision, în ciuda presiunii asupra Autorității pentru Concurență și Piețe.

După ce a suportat o campanie de lobby acerbă de patru luni, condusă de directori seniori Microsoft, Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a declarat marți că a respins pledoaria gigantului tehnologic american de a-și revizui decizia inițială de a bloca o fuziune majoră în domeniul jocurilor video.

În schimb, Microsoft a prezentat o nouă preluare restructurată a companiei Activision pentru ca organismul de pază britanic să o examineze, în temeiul căreia va vinde drepturile de difuzare a jocurilor Activision existente și noi pentru PC și consolă pentru a rivaliza producătorului francez de jocuri Ubisoft. Drepturile pe care Ubisoft le va dobândi în afara Spațiului Economic European vor fi exclusive.

Fiind cea mai mare investigație de fuziune a CMA după Brexit, cazul a fost văzut ca un test pentru autoritatea de reglementare, acum că Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană.

Înainte de Brexit, Comisia Europeană avea jurisdicție asupra investigațiilor privind fuziunile în materie de concurență, ceea ce înseamnă că, dacă Regatul Unit era încă membru al UE, acordul ar fi fost aprobat pentru consumatorii britanici atunci când Comisia i-a dat undă verde în mai.

„Acest rezultat pare să cimenteze reputația CMA ca autoritate de concurență care nu doar vorbește dur, ci are și dinți”, a declarat Zach Meyers, expert în concurență la Centrul pentru Reforme Europene.

„Fără afaceri în Marea Britanie”

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că Marea Britanie este „în mod clar închisă pentru afaceri”, după ce CMA a declarat că intenționează să blocheze acordul în aprilie, conform politico.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel