Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 08 iun 2020 / 11:36
Comoara lui Fenn de un milion de euro a fost găsită în Munții Stâncoși
Forrest Fenn, un milionar și colecționar excentric a decis să ascundă în Munții Stâncoși,  în urmă cu zece ani, un cufăr din bronz în care se aflau 265 monede de aur, rubine, smaralde și diamante a căror valoare se ridica la un milion de dolari. Colecționarul a publicat indiciile unde se afla comoara într-o poezie de 24 de versuri. 

Aventura căutătorilor de comori a luat sfârșit. Duminică, Forrest Fenn, acum în vârstă de 89 de ani, a anunțat că un bărbat a reușit să găsească comoara, relatează CNN. 

„Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. „Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar. 

Comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008. 

Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute cufărul. S-au făcut grupuri dedicate pe rețelele sociale. „Comoara lui Fenn” are și pagină dedicată pe Wikipedia.

Unii oameni au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Cel puțin patru dintre ei și-au pierdut viața, din păcate, în această aventură.

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro