Comoară de câteva miliarde de dolari, descoperită într-un templu din India
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
comoara
comoara

O comoară cu o valoare estimată la multe miliarde de dolari a fost găsită în criptele sigilate ale unui templu din sudul Indiei, după după câteva anchete ordonate de către Curtea Supremă de Justiţie, relatează Tezaurul era ascuns în interiorul templului Shri Padmanabhaswamy, în localitatea sudică Trivandrum, şi a apărut în timpul unui inventariu, care se află încă în desfăşurare, realizat de către autorităţile locale, la cererea instanţelor.

Mai multe surse apropiate procesului au declarat mass-mediilor indiene că valoarea comorii ar putea fi în jurul valorii de 22 miliarde de dolari (15 miliarde de euro), reprezentând 1,7% din Produsul Intern Brut (PIB) curent, din India.

Comoara a apărut după ce Curtea Supremă a dispus formarea unei echipe de inventariere a activelor templului.Un grup de şapte persoane a avut sarcina de a deschide două dintre cele şase cripte. În prima dintre ele, la aproximativ 5 metri sub pământ , cercetătorii au descoperit o statuie a lui Vishnu din aur şi smaralde, de 1,20 metri, alte statui de aur care cântăreau două kilograme, de coroane şi coliere din pietre preţioase , sustin surse din mass-media locală.

Construit în secolul al XVI-lea, templul Padmanasbhaswamy serveşte drept avatar al zeului hindus Vishnu, şi a fost sub controlul vechiului regat Travancore până când a trecut în domeniul statului indian în 1947.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel