Comisia Parlamentară de control SRI, lege modificată. Parlamentarii au votat
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
SRI
SRI
Senatorii şi deputaţii au adoptat, miercuri, în şedinţă, proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Parlamentului României nr.30/1993 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii. 

Au votat pentru 226 de parlamentari, 43 de au votat împotrivă, iar doi s-au abţinut. 

Deputatul PNL Cezar Preda, a anunţat că parlamentarii liberali vor vota împotrivă, apreciind că prin aceste modificări Comisia SRI se politizează şi a denunţat reorientarea activităţii acesteia la o activitate "de apartament". 

USR a votat în favoarea proiectului, iar preşedintele de şedinţă, Călin Popescu-Tăriceanu a salutat modificările. 

Printre modificările adoptate se află obligaţia SRI să răspundă solicitărilor comisiei parlamentare, într-un termen rezonabil, de 7 zile. În cazul în care termenul se depăşeşte, SRI trebuie să răspundă motivat, în perioada de 7 zile, de ce doreşte prelungirea. De asemenea, se introduce obligaţia persoanelor invitate la comisie să prezinte membrilor acestui for aspecte pe care le consideră necesare sau care sunt solicitate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel