Comisia Europeană, lovitură pentru Real Madrid și Barcelona
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Real Madrid, FC Barcelona și alte cinci cluburi spaniole de fotbal vor fi obligate să ramburseze "ajutoarele publice ilegale" primite în Spania, care au încălcat legislația europeană, conferindu-le un "avantaj inechitabil", a decis luni Comisia Europeană.

La capătul a trei anchete, executivul european "a ajuns la concluzia că măsurile de ajutor public atribuite către șapte cluburi profesioniste le-au oferit un avantaj inechitabil față de alte cluburi", scrie Agerpres.

Pe lângă Real Madrid și Barca, decizia de la Bruxelles vizează, de asemenea, cluburile Athletic Bilbao, Osasuna Pamplona, Valencia CF, Hercules Alicante și Elche.

Spania "trebuie să recupereze ajutoarele publice ilegale de la cele șapte cluburi", a indicat Comisia Europeană, citată de AFP.

"Utilizarea banilor contribuabililor pentru finanțarea unor cluburi profesioniste de fotbal poate genera o concurență neloială", a subliniat comisarul european Margrethe Vestager, însărcinată cu problemele de concurență.

Fotbalul profesionist "este o activitate comercială care rulează sume considerabile și, ca atare, acordarea de fonduri publice trebuie să îndeplinească normele de concurență loială, ceea ce nu este cazul subvențiilor care au făcut obiectul anchetelor noastre", a adăugat doamna Vestager.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel