Comisia Europeană, decizie în privința României
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Comisia Europeana
Comisia Europeana
Comisia Europeană a luat o decizie importantă în privința României. 

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită României cereri oficiale de transpunere integrală a celei de-a doua Directive privind serviciile de plată [Directiva (UE) 2015/2366], informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Citește și: ZODIA care va avea o SURPRIZĂ uriașă. Astrolog DCNews: Vor fi beneficii. Nici nu veți crede

Directiva (UE) 2015/2366 modernizează cadrul legislativ pentru plăţi în UE, de exemplu prin introducerea unor cerinţe stricte de securitate pentru plăţile electronice şi pentru protecţia datelor financiare ale consumatorilor, precum şi prin deschiderea pieţei plăţilor din UE către societăţile care oferă servicii de plată. Mai mult, directiva interzice suprataxarea, şi anume perceperea de taxe suplimentare pentru plăţile efectuate cu carduri de credit sau de debit de consum, atât în magazine, cât şi online.

Cazul poate ajunge la Curtea de justiție a UE

Până în prezent, România nu a transpus această directivă în legislaţia naţională, deşi statele membre au convenit să facă acest lucru până la 13 ianuarie 2018. Prin urmare, Comisia emite un aviz motivat României, solicitându-i să îşi alinieze legislaţia la dreptul UE. Dacă România nu ia măsuri în termen de două luni, cazul poate fi înaintat Curţii de Justiţie a UE.

Citește și: Liga Campionilor. "AS Roma, eliminată într-un mod teribil", crede De Rossi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel