Comisia Europeană anunță că majoritatea statelor UE sunt în favoarea introducerii de restricţii pentru turiştii sosiţi din China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Bruxelles-ul anunță că statele membre ale Uniunii Europene sunt deschise asupra instituirii de restricţii de călătorie în privinţa celor sosiţi din China.  

Comisia Europeană anunţă că o majoritate copleşitoare din rândul statelor membre UE sunt în favoarea instituirii de restricţii de călătorie în privinţa celor sosiţi din China.

Unele ţări au introdus deja măsuri pe fondul îngrijorărilor legate de creşterea numărului de infecţii Covid din China, însă Comisia nu a decis deocamdată dacă va proceda în acest sens.

Pe măsură ce China se apropie din ce în ce mai mult de revenirea completă din trei ani de izolare Covid impusă de guvern și de reintegrare în lume, așteptările economice sunt mari.

Recentul pivot al Beijingului din strategia strictă zero-Covid – care a sufocat multă vreme afacerile – este de așteptat să injecteze vitalitate în cea de-a doua cea mai mare economie a lumii, anul viitor, scrie CNN.

Blocajele Covid și restricțiile la frontieră au lăsat China nesincronizată cu restul lumii, perturbând lanțurile de aprovizionare și dăunând fluxului comerțului și investițiilor.

Și, în condițiile în care economia globală se confruntă acum cu provocări semnificative, inclusiv penuria de energie, încetinirea creșterii și inflația ridicată, redeschiderea Chinei ar putea oferi un impuls atât de necesar și în timp util, notează CNN.

Dar procesul de redeschidere va fi probabil neregulat și dureros, potrivit economiștilor, cu economia țării într-o călătorie zbuciumată în primele câteva luni ale anului 2023.

China avertizează națiunile occidentale cu privire la „contramăsuri” legate de restricțiile asupra pasagerilor aerieni. Beijingul și-a schimbat brusc abordarea draconiană a zero-Covid luna trecută, creșterea cazurilor copleșind rapid spitalele și crematoriile. Acum oficialii încep în sfârșit să admită numărul mare de cazuri.

Oficialii chinezi au recunoscut că numărul total al țării de decese cauzate de Covid-19 este „uriaș”, un medic spunând că până la 70% dintre cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai ar fi putut fi infectați.

Creșterea abruptă a numărului de infecții a venit după ce abordarea pe linia dura „zero-Covid” a Beijingului a fost slăbită brusc luna trecută, copleșind rapid spitalele și crematoriile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel