Comisia Europeană a lansat o cerere de candidaturi pentru înscrierea în Grupul „Global Gateway”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Ciuvică, despre acționarea în judecată a CE, privind Schengen: Ai și tu un susținător în UE și îi dai practic plăcuță suedeză / Foto: Pixabay, de Dimitris Vetsikas
Ciuvică, despre acționarea în judecată a CE, privind Schengen: Ai și tu un susținător în UE și îi dai practic plăcuță suedeză / Foto: Pixabay, de Dimitris Vetsikas
Grupul va reuni directori generali sau cadre superioare de conducere ale întreprinderilor şi asociaţiilor de întreprinderi europene pentru schimburi de opinii cu preşedintele Comisiei Europene şi membrii relevanţi ai colegiului cu privire la implementarea strategiei „Global Gateway”. 

Comisia Europeană a lansat miercuri o cerere de candidaturi pentru a înscrie până la 60 de membri în Grupul consultativ pentru întreprinderi al strategiei "Global Gateway", informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Grupul va sprijini Comisia Europeană să consolideze cooperarea cu sectorul privat european într-un mod structurat, ca parte a strategiei „Global Gateway” şi a punerii în aplicare a acesteia.

Cererea de candidaturi este deschisă până la 20 aprilie 2023.

„Datorită strategiei ‘Global Gateway’, UE investeşte în conexiuni inteligente, curate şi durabile în întreaga lume pentru a stimula comerţul, a consolida lanţurile valorice şi a extinde oportunităţile economice pentru UE şi partenerii noştri. Avem nevoie de investiţii atât publice, cât şi private pentru a accelera dubla tranziţie verde şi digitală şi redresarea globală. Grupul consultativ pentru întreprinderi al strategiei ‘Global Gateway’ va facilita o colaborare mai strânsă pentru a valorifica pe deplin expertiza oferită de grup şi pentru a produce un impact transformator pentru partenerii noştri”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Mobilizarea sectorului privat reprezintă o contribuţie esenţială pentru intensificarea investiţiilor în cadrul strategiei „Global Gateway”. Grupul consultativ pentru întreprinderi va asigura luarea pe deplin în considerare a contribuţiilor din partea sectorului privat la punerea în aplicare a strategiei „Global Gateway”. Scopul urmărit este de a spori impactul investiţiilor strategiei „Global Gateway”, care vizează sectoarele digital, energetic şi al transporturilor, precum şi de a consolida sistemele de sănătate, educaţie şi cercetare în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel