„Comisia de la 22 iulie“ va trage învăţămintele care se impun din atacurile din Norvegia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
atac cu bomba norvegia
atac cu bomba norvegia

Norvegia va înfiinţa o comisie independentă pentru a trage învăţămintele care se impun după atacurile de la Oslo şi din insula Utoya, a anunţat miercuri premierul Jens Stoltenberg, pe fondul criticilor asupra modului în care poliţia a reacţionat la masacrul de vineri, relatează AFP.

Obiectivul acestei comisii, numită „Comisia de la 22 iulie“, va fi de a „cartografia ceea ce a funcţionat şi ceea ce a funcţionat mai puţin bine“, a declarat premierul într-un briefing de presă susţinut după o întâlnire cu liderii de partide.

„Este important să înţelegem toate aspectele acestui atac pentru a trage învăţăminte din ceea ce s-a întâmplat', a adăugat el, subliniind că că nu este vorba despre o 'comisie de anchetă“. Şeful guvernului a menţionat că această comisie îi va raporta lui personal concluziile la care a ajuns.

O comemorare naţională a celor 76 de persoane care au murit în atacurile de vineri va avea loc la o dată încă neanunţată, a mai spus el.

De asemenea, guvernul va acorda sprijin financiar familiilor victimelor pentru a acoperi cheltuielile de înmormântare, a precizat Stoltenberg.

Cele trei decizii au fost luate în unanimitate de partide, a subliniat premierul.

Acesta a declarat anterior că ţara „nu se va lăsa intimidată“. Autorităţile norvegiene au anunţat miercuri crearea a o sută de posturi de poliţişti şi revizuirea măsurilor de securitate după atacuri.

Citeşte şi:

Germania nu exclude posibilitatea producerii unor atacuri inspirate de atentatele din Norvegia

Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel