Data actualizării:
Data publicării:

Comisia de apărare a parlamentului german aprobă achiziţionarea de elicoptere Boeing CH-47F Chinook

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Comisia de apărare a parlamentului german a dat undă verde pentru achiziţia a 60 de elicoptere de transport grele pentru forţele armate ale Bundeswehr, a transmis miercuri DPA.

Majoritatea membrilor comisiei au votat miercuri, la Berlin, în favoarea achiziţionarea elicopterelor Boeing CH-47F Chinook, potrivit participanţilor la întâlnire. Proiectul de armament a fost de asemenea miercuri pe ordinea de zi a comisiei de buget a parlamentului.

La ce urmează să fie folosite elicopterele

Elicopterele urmează să fie folosite de Bundeswehr pentru transportul aerian rapid de vehicule, materiale şi soldaţi. Ele sunt importante pentru apărarea naţională şi a NATO, dar şi pentru misiuni în străinătate. Primele elicoptere urmează să fie livrate în 2027. Potrivit documentului de decizie, cerinţele financiare totale ale proiectului se ridică la aproximativ 7,2 miliarde de euro (7,8 miliarde de dolari).

Citește și - Germania nu se află în prima linie a ţărilor care furnizează Ucrainei avioane de luptă occidentale avansate

Încă 750 de milioane de euro vor fi necesare pentru adaptarea infrastructurii armatei la modul de operare a elicopterelor. Acest lucru implică construcţia de noi clădiri şi hangare, adaptarea zonelor operaţiunilor de zbor şi extinderea depozitelor de combustibil existente. Costurile tot mai ridicate ale proiectului au pus sub semnul întrebării până cu o zi înainte de întâlnire o decizie imediată a comisiei în favoarea achiziţiei, scrie Agerpres.

Citește și - Germania anunţă că nu are planuri de a staţiona trupe în România și respinge solicitarea Guvernului de la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel