Comisarul-şef Aurel Anea, unul dintre cei vizaţi în ancheta de la vama Siret
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
perchezitii vama siret
perchezitii vama siret

Comsarul-şef Aurel Anea, de la IJPF Suceava, este unul dintre poliţiştii de frontieră vizaţi în ancheta privind corupţia şi contrabanda cu ţigări de la Vama Siret.

Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar şi la domiciile celor vizaţi, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Până la jumătatea lunii decembrie 2010, Anea a fost şef la Vama Siret, când în locul lui a fost delegat pentru 60 de zile comisarul-şef Mădălin Ionescu, de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, măsura fiind luată "pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în PTF Siret", potrivit presei locale.

Aurel Anea urma să activeze în cadrul biroului Supravegherea şi Controlul Trecerii Frontierei din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Zeci de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de DNA şi DGA privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Cercetările sunt făcute pentru fapte de luare de mită şi trafic de ţigări.

O acţiune de mare amploare a fost desfăşurată, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Traficul rutier a fost blocat în zonă, în timpul acţiunii, ceea ce a făcut ca maşinile să formeze o coadă de doi kilometri. În prezent, traficul rutier se desfăşoară normal.

Acţiunea a inclus şi mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele poliţiştilor de frontieră, vameşilor şi presupuşilor traficanţi de ţigări, vizaţi în anchetă.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat, joi, că acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.

Acţiunea de joi, desfăşurată de structurile specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, face parte din planul de măsuri dispus la nivelul MAI pentru eficientizarea acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie în rândul personalului, precizează, MAI într-un comunicat.

Ancheta a fost demarată în urmă cu mai mult timp, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunile punctuale pentru securizarea frontierelor sunt derulate în cadrul Strategiei naţionale de combatere a faptelor de corupţie.

Citeşte şi:

Suceava: 77 de poliţişti şi lucrători vamali de la PTF Siret, reţinuţi pentru trafic de ţigări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel