Comisarul european pentru gestionarea crizelor vine în România. Discuții cu Ciucă, Bode, Arafat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor vine în România.

Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, vine în România. Acesta va vizita hubul de protecție civilă din Suceava și punctul de trecere a frontierei de la Siret.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, comisarul Janez Lenarčič se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă, dar și ministrul de Interne Lucian Bode și cu Raed Arafat.

Miercuri, la Suceava, comisarul va vizita centrul de protecție civilă și punctul de trecere a frontierei Siret.

Joi, acesta se va întâlni la București cu autoritățile locale, ONG-urile și voluntarii care colaborează pentru a primi refugiați.

Vezi și: Europenii iau cu asalt magazinele, pentru stocuri de alimente. Carmen Avram cere intervenția rapidă a Parlamentului European

Vezi și: Părintele Ioan Stancu: Un copilaș plângea și țipa în mijlocul parcului. O singură femeie l-a calmat. Toți au întrebat ce i-a spus

Citește pe DCNews / Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă: România este o țară sigură

România este o țară sigură, în care cetățenii ei și alți cetățeni care aleg să se adăpostească aici au parte de garanții de siguranță, a spus, miercuri după-amiază, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat, alături de ministrul Apărării din Franța, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de sutele de militari din Alianţa Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are. Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi ori alți cetățeni care aleg - cum este cazul celor ucraineni - să se adăpostească în această perioadă dificilă poate să ofere garanții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic”, a declarat, miercuri după-amiază, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel