Urmărește emisiunea live
Comisar european România. Iohannis: Nu am primit nicio propunere
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că responsabilitatea propunerii unui comisar european din partea României aparţine Guvernului, dar şi că, deşi a cerut să afle care este această propunere, nu a primit nicio veste din partea premierului Dăncilă. 

"Este bine să clarificăm un pic aceste chestiuni cu comisarul - cine îl numeşte şi cum se procedează. Doamna prim-ministru m-a informat că doreşte să nominalizeze o persoană pentru comisar interimar, ceea ce s-a şi întâmplat. În continuare însă, după validarea candidatei propuse pentru preşedinţia Comisiei, România va trebui să desemneze o persoană pentru comisar european pentru un mandat întreg. Şi vreau să subliniez şi să fie foarte clar: desemnarea şi răspunderea pentru obţinerea unui portofoliu corespunzător aparţine în integralitate Guvernului. Aşa funcţionează lucrurile la noi - Guvernul desemnează şi negociază poziţia de comisar. Evident că am aşteptarea legitimă să fiu informat în timp util despre persoana sau persoanele care sunt avute în vedere pentru această desemnare", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis, solicitare către Guvern

"Da, am solicitat acest lucru, însă nu a venit până în momentul de faţă cu niciun fel de propunere pentru poziţia de comisar pentru mandatul care urmează", a declarat preşedintele, adăugând că premierul a fost de acord să îl informeze în acest sens. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel