Iohannis - Dăncilă, înțelegere ascunsă? Tăriceanu: Calcul pe care să-l facă doamna premier!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Lideri ALDE
Lideri ALDE
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că l-a pus pe gânduri că premierul Viorica Dăncilă, președintele partidului de coaliție, nu l-a consultat înaintea desemnării comisarului european. 

”Această manieră de a merge cu pași mărunți nu este o soluție. (...) Pașii ăștia văd că sunt calificați în presă și ca un fel de înțelegere ascunsă între doamna prim-ministru și Iohannis. E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziții în acest fel încât să aibă o țintă în care să treacă și în acest fel să își favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă și doamna premier și să înțeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung și domniei sale și partidului care îl conduce și guvernării și trebuie să ne gândim și la cetățeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax.

Președintele ALDE a mai spus că el speră ”ca acest lucru să nu fie adevărat”, însă spune că va verifica pe parcurs.

”Sunt lucruri care m-au pus și pe mine pe gânduri, faptul că, de exemplu, nu am fost consultat în privința desemnării comisarului european, dar în schimb președintele a fost consultat, cu toate că președintele nu are niciun rol în desemnare.” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel