Cometa care ar putea face spectacol pe cer în septembrie a fost fotografiată din România. Seamănă cu un mormoloc / foto în articol
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unspalsh
Foto: Unspalsh
Cometa C/2023 A3 (Tsutchinshan-ATLAS) ar putea face spectacol pe cer în luna septembrie a acestui an.

Astrofotograful Cătălin Liță a surprins, din stațiunea Dâmbovițeană Runcu, celebra cometă C/2023 A3 (Tsutchinshan-ATLAS), care ar putea face spectacol pe cer în luna septembrie. 

„Un mormoloc traversează spațiul cosmic al sistemului nostru solar. Asa apare din perspectiva noastră privit de pe Pământ, căci este vorba de o cometă în toată puterea cuvântului, anume C/2023 A3 (Tsutchinshan-ATLAS).

Este a doua cometă fotografiată în noaptea de 6 spre 7 mai 2024, pe când mă aflam la Runcu.

În această perioadă se găsește pe cer în dreptul constelației Virgo la distanța de 1.77 UA (Unități Astronomice) față de Pământ, adică circa 265 000 000 km. Partea interesantă este că prin toamnă se va apropia și promite să ne ofere un spectacol comparabil cu cometa F3 (Neowise) de acum 4 ani. Vom vedea!“, a scris Cătălin Liță pe Facebook.

CITEȘTE ȘI        -       Cometa care ar putea face spectacol pe cer în 2024, fotografiată de un român. Cum se vede prin telescop „cometa chinezească“ / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel