Urmărește emisiunea live
Comerțul cu păsări, suspendat în România! Petre Daea e surprins și necăjit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a suspendat, pentru o lună, comerţul ambulant cu păsări şi activităţile comerciale cu păsări vii, comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, din cauza apariției unui focar de gripă aviară la o fermă de păsări din județul Mureș.

„Informația zilei are legătură cu suspendarea comerțului cu păsări în România, după descoperirea unui focar de gripă aviară într-o fermă”, a spus, sâmbătă după-amiază, Oana Zamfir la Antena 3, în cadrul emisiunii „Obiectiv”.

Măsurile se aplică la nivel naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, şi au fost adoptate în contextul diagnosticării virusului gripei aviare la păsările dintr-o exploataţie comercială de păsări din localitatea Ungheni, judeţul Mureş. Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare, serotipul H5N8, la păsările dintr-o exploataţie comercială din localitatea Ungheni, ferma având un efectiv de 180.000 de capete.

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a făcut următoarele precizări într-o intervenție telefonică la Antena 3: „Din nefericire, suntem mereu sub posibilitatea de atacare, de a fi îmbolnăvite animalele, păsările. Trebuie să intrăm în procedurile tehnice care se impun. Trebuie să veghem tot timpul! (...) Nu trebuie lăsată doar pe mâna medicilor veterinari, pentru că impactul asupra economiei e formidabil, iar aceste boli sunt devastatoare în momentul în care ele prind teren în România. Și, din nefericire, au prins teren. Rămân surprins și necăjit în același timp, pentru că ministrul Agriculturii este și medic veterinar și nu am putut vedea măsuri concrete.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel