Urmărește emisiunea live
Comenzile noi din industria prelucrătoare, în creştere în septembrie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut în septembrie 2019, atât faţă de luna precedentă, cu 13,7%, cât şi faţă de luna corespunzătoare a anului 2018, cu 5,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi, scrie Agerpres.

În primele nouă luni, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 5,4%, raportat la perioada similară din 2018.

În septembrie 2019, comparativ cu august 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au urcat cu 13,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+29,3%), industria bunurilor de capital (+15,5%), industria bunurilor intermediare (+7,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+ 3,0%).

Raportat la septembrie 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în luna septembrie 2019 cu 5,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+21,2%), industria bunurilor de capital (+4,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,4%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,3%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele 9 luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2018, au crescut pe ansamblu cu 5,4%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%), industria bunurilor de uz curent (+4,9%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,1%).

"Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual", precizează INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel