Comentatorul Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor - AUDIO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ilie dobre
ilie dobre

Ilie Dobre a reuşit să strige "gol" 27 de secunde fără să se oprească, fapt ce constituie un nou record în acest domeniu.  Comentatorul radio a stabilit recordul la meciul Gaz Metan - KuPS, din Liga Europa. El deţine şi recordul mondial de celebrare a unui gol, cu respiraţie.

Strigătul lui Ilie Dobre a durat 27 de secunde, timp în care nu s-a oprit să respire, performanţa fiind omologată de World Records Academy. Precedentul record (neoficial) fusese stabilit de un comentator argentinian - 19 secunde.

"Am ascultat meciuri de fotbal transmise la radio şi TV din Brazilia, Argentina, Uruguay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania, Egipt şi am observat că exclamaţiile comentatorilor lor nu se compară cu ale mele. Aveam ceva emoţii, deşi ascultasem alte înregistrări şi, măcar teorteic, nu trebuia să îmi fac probleme", a spus Ilie Dobre, citat de Realitatea

Comentatorul deţine şi recordul mondial pentru cea mai lungă "celebrare a unui gol", de data aceasta cu pauză de respiraţie - 42 de secunde, stabilit în timpul meciului România - Bulgaria, din 2 septembrie 2006.

În urmă cu trei ani, Ilie Dobre a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, al treilea ordin naţional în ierarhia decoraţiilor, pe timp de pace. El se acordă pentru a recompensa servicii importante, cum ar fi: apărarea intereselor supreme ale statului, merite în ceea ce priveşte dezvoltarea economiei naţionale, rezultate în domeniul ştiinţei, artei şi culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel