Data actualizării:
Data publicării:

Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde. Sursa - Pexels
Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde. Sursa - Pexels

Iubitorii de deserturi, cu siguranță, nu trebuie să rateze rețeta de mai jos.

Gogoașa cu caramel este un desert foarte moale și delicios și se prepară extrem de rapid și ușor. Pentru a face blatul veți avea nevoie de un blender.  

 

Ingrediente pentru blat:

1 linguriță esență de vanilie,

6 ouă,

1 litru de lapte

250 grame de zahăr,

200 grame de biscuiți uscați.

 

Ingredientele pentru prepararea caramelului: 

45 de grame de apă,

4 lingurițe de zahăr.

 

Metoda de preparare

 

Puneți biscuiții într-un blender, iar apoi adăugați ouăle. Turnați laptele, zahărul, esența de vanilie și porniți și mixați toate ingredientele. Veți obține un amestec lichid și fără cocoloașe.

Într-o tigaie, turnați 45 grame de apă și zahărul. Puneți oala pe foc și gătiți până când zahărul se va dizolva complet. Odată ce caramelul este gata, turnați-l pe fundul unei forme de gogoși. Apoi, adăugați aluatul de biscuiți. Forma în care ați turnat aluatul se așează într-o tavă, în care trebuie să turnați apă la temperatura camerei.

Unii bucătari pun o coajă de banană bio în oala cu carne: iată explicația pentru o delicatesă rafinată

 

Acoperiți forma cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul preîncălzit. Lăsați desertul să se coacă la o temperatură de 170 de grade, aproximativ 60 de minute.

Când prăjitură este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se acoperă apoi cu folie alimentara și se dă la frigider pentru câteva ore.

După timpul necesar, se îndepărtează folia. Forma cu prăjitura se pune pe o cratiță plină cu apă clocotită. În acest fel veți putea extrage prăjitura din formă și, în același timp, caramelul se va topi.  Acum nu vă mai rămâne decât să întoarceți desertul cu capul în jos pe un platou. Poftă bună!

 

 

BONUS. Cel mai delicios dovleac umplut. Rețeta pe care trebuie să o știe toate gospodinele

 

Toamna se apropie și, odată cu ea, și sezonul dovleacului, care este benefic pentru adulți, dar și copii. 

Deși dovleacul conține mai mult de 90% apă, are multe vitamine, aminoacizi, proteine, carbohidrați.

Beneficiile dovleacului sunt foarte simple: leguma conține vitamine precum A, C, E, D, PP, K, grupa B și vitamina T. 

Iată o rețetă de dovleac uimitoare și foarte sănătoasă, care va fi un plus incredibil pentru masa ta de sărbători sau cină.

 

O să ai nevoie de următoarele ingrediente:

dovleac - 1 bucată,

orez pentru pilaf - 50 grame,

măr - 2 bucăți,

stafide - 25 grame,

zahăr și scorțișoară - după gust,

unt - 1 lingură.

 

Modul de preparare

 

Alegem un dovleac de mărime medie și fără defecte, sub forma de puncte negre și tăieturi. Dovleacul se spală bine și i se taie capacul. Nu trebuie aruncat, deoarece ne va fi de folos.

Scoatem semințele din dovleac, care apoi pot fi uscate și prăjite. Scoatem toată pulpă dovleacului cu un cuțit și o lingură. Tăiem pulpa dovleacului în cuburi.

Dovlecel cu gust de ananas: o rețetă neobișnuită și extrem de bună

Curățăm și tăiem și merele cuburi. Se amestecă zahărul, orezul, pulpa de dovleac, merele, stafidele spălate și scorțișoara.

Amestecăm bine toate ingredientele și le punem în dovleac. Deasupra, adăugăm o bucată de unt. Închidem dovleacul cu capacul, pe care l-am tăiat inițial. Pornim cuptorul la 180 de grade și coacem dovleacul aproximativ 50-60 de minute.

Marginile dovleacului ar trebui acoperite cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Imediat ce dovleacul devine moale, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească puțin. Poftă bună!

 

BONUS. Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

 

Dovleacul este un o legumă plină de vitamine și minerale. În plus, este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind bine absorbit de organism. 

Din acest motiv, gospodinele folosesc destul de des dovleacul pentru prepara diferite rețete delicioase: plăcinte, chec, supe și multe altele.

Cei care adoră această legumă se întreabă: oare este posibil să înghețe un dovleac pentru a-l consuma iarna? Desigur, se poate congela orice fel de dovleac. Important este ca acesta să fie copt.  

Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

Dacă cumpărați un dovleac mare, oricât ați încerca, nu-l veți putea găti deodată. În frigider, un dovleac tăiat poate fi păstrat pentru un timp relativ scurt, cam 3-4 zile, iar apoi se strică.

Dar dacă înghețați restul dovleacului în porții, atunci oricând puteți găti mâncărurile preferate. Pentru a face acest lucru, scoateți pur și simplu o pungă de dovleac din frigider și treceți la treabă.

Dovleacul poate fi congelat atât crud, cât și fiert. Utilizați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine. 

 

Cum poate fi congelat dovleacul

 

Aveți nevoie de un dovleac, un cuțit, o placă de tăiat, folie alimentară, recipiente de plastic pentru congelare.

Spălați dovleacul, îndepărtați coaja și semințele. Tăiați-l în cuburi mici.

Acoperiți  o tavă cu folie alimentară și întindeți pe ea cuburile de dovleac într-un singur strat. Trimiteți tava cu dovleacul tăiat în congelator pentru aproximativ 1 oră.

O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză

Aranjați cuburile congelate de dovleac în recipiente de plastic, pe care le veți depozita în congelator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel