Urmărește emisiunea live
Combinații ”fatale“ în farfurie. Le mănânci aproape zilnic
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alimente
Alimente
Unele combinații de alimente, chiar și cele mai des întâlnite, pot fi dăunătoare digestiei și, totodată, dietei.  

Iată care sunt acestea:

1. Cereale cu lapte. Deşi unii medici consideră că această asociere de alimente poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat.

2. Carne cu pâine. Combinaţia de carbohidraţi (pâine) cu proteine (carne) este interzisă. Carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi (salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză). 

3. Pâine cu unt. Combinaţia nu se adresează persoanelor care vor să slăbească, însă cei cu o greutate normală pot consuma o cantitate de 10 grame de unt pe pâine.

4. Paste cu şuncă şi smântână. Sunt un „deliciu” în bucătăria italienească, dar fac parte din categoria „aşa nu”. „Combinaţia între carbohidraţi (paste) şi grăsimi (şuncă, smântână) este interzisă. Atenţie, însă, aceste alimente nu trebuie eliminate, ci doar consumate la momente diferite.

5. Brânză cu pâine. Putem să mâncăm brânză (bogată în calciu) cu pâine (bogată în carbohidraţi) la aceeaşi masă, dar, în acest fel, în intestin va avea loc un proces alcalin, cauzat de carbohidraţi. Astfel, foarte puţin calciu va fi disponibil să se absoarbă, întrucât în mediul bazic, calciul dă reacţii prin care se transformă în compuşi neabsorbabili. Aşadar, indiferent de cantitatea de brânză consumată, putem avea o deficienţă de calciu.

6. Cartofi cu pâine. Este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă.

7. Salată de fructe. Atenţie atunci când preparaţi acest desert. Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combină cu cele acide (kiwi şi celelalte citrice).

8. Cereale cu fructe uscate. Este o combinaţie greşită asocierea dintre alimentele ce conţin amidon şi fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi, spune nutriţionistul.

9. Pepene galben cu prosciutto. Pepenele - galben sau verde - se consumă necombinat. Nu este indicată nici asocierea dintre pepene şi pâine. 

10. Fructe, imediat după masă. Fructele trebuie consumate doar proaspete (nu compot) şi la mese separate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel