Data publicării:

MCA România salută comunicatul AUR privind condamnarea antisemitismului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
MCA România salută și susține dorința exprimată de partidul AUR pentru un dialog cu Statul Israel.

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA) ”salută” comunicatul formațiunii politice pe care o conduse George Simion, prin care este condamnat cu fermitate Antisemismul, precum și susține invitația pe care liderul AUR a primit-o, aceea de a vizita Israelul. 

”MCA România salută comunicatul dat publicității de partidul AUR în urma întâlnirii care a avut loc astăzi între Ambasadorul Reuven Azar al Statului Israel în România și dl George Simion, Președintele partidului AUR.

În acest comunicat, Președintele partidului AUR, a condamnat ferm Antisemitismul și a scos în evidență suportul său pentru adoptarea și respectarea Definiției de Lucru a Antisemitismului, aplicarea legislației care combate Negaționismul și orice manifestație de susținere și reabilitare a criminalilor de război, a legionarilor și a simpatizanților acestora, inclusiv a Mareșalului Ion Antonescu.

De asemenea este de apreciat faptul că dl George Simion a exprimat susținerea pentru dreptul poporului evreu de a fi prezent în regiunile Iudea și Samaria din Israel.

Acesta este un prim și important pas făcut de partidul AUR în vederea stabilirii unui dialog constructiv cu Statul Israel, pas pe care îl susținem și care sperăm că va fi urmat de acțiuni care vor da conținut comunicatului mai sus menționat.

Aceste acțiuni trebuie să asigure respectarea memoriei Victimelor Holocaustului comis de autoritățile române în timpul celui de al doilea Război Mondial, suportul pentru Strategia Națională pentru Combatarea Antisemitismului și a Negaționismului, pentru Muzeul de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România și pentru programe educative specifice, dezvoltate pentru eradicarea ignoranței și a ideilor preconcepute care încă macină societatea românească. În încheiere, susținem invitația prezentată dlui George Simion de a vizita Statul Israel”, se arată în comunicatul Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului.

Citește și: „Istoria Evreilor. Holocaustul”, disciplină obligatorie din noul an școlar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel