Data publicării:

Combatere și prevenire consum droguri. Opreanu: Iată realitatea: Asta e suma care se investește în Poliție, la nivel UE, doar pentru represiune!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dorin Opreanu
Dorin Opreanu
În contextul cu tragedia din 2 Mai, unde un șofer drogat a ucis doi tineri, Dorin Opreanu, președintele executiv al Federației Neguvernamentale Antidrog, a pus punctul pe „i” și a zis de unde ar trebui începută lupta împotriva drogurilor.

„Asta este realitatea COMBATERE vis-a-vis PREVENIRE! Două miliarde de euro în medie sunt alocate în fiecare an poliției la nivel UE doar pentru represiune, față de patru milioane de euro investiți în prevenire în 2023.

Toți vrem reducerea cererii și ofertei de droguri, toți ne dorim o societate mai sigură dar când resursele pentru prevenire sunt la limită cum putem face asta? Mulți zic că s-a pierdut războiul cu drogurile, dar oare chiar a existat? Poate este cazul să înceapă... și asta prin educație, informare, alternative la consum etc”, a fost mesajul transmis de Dorin Opreanu, președintele executiv al Federației Neguvernamentale Antidrog.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Sondaj cu zeci de mii de voturi după tragedia cu șoferul drogat. Opreanu: „Ciolacu și Predoiu au o mare responsabilitate. Ar trebui să dea de gândit”. Sistemul antidrog, reorganizat

După tragedia de la mare unde Vlad, șoferul drogat, a secerat, cu mașina, doi tineri, a venit întrebarea firească: Ce se poate face astfel încât astfel de evenimente să nu se mai repete? Cum facem să reducem consumul de droguri?

Pentru a afla ce părere au cititorii DC News, am lansat un sondaj - „Credeți că trebuie reorganizat sistemul antidrog din România?”, iar numărul celor care ne-au răspuns a fost foarte mare, dovadă că tema este de interes maxim. Oamenii nu vor ca astfel de tragedii să se mai repete. La întrebarea din sondaj au răspuns 34.587 dintre cititorii DC News. 

Credeți că trebuie reorganizat sistemul antidrog din România?




DA 80,8% (27.737)

NU 19,2% (6.580)

Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/sondaj-cu-zeci-de-mii-de-voturi-dupa-tragedia-cu-soferul-drogat-opreanu-ciolacu-si-predoiu-au-o-mare-responsabilitate-ar-trebui-sa-dea-de-gandit-sistemul-antidrog-reorganizat_927438.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel